Toshiba X70-A-11K, noul Qosmio cu Intel Haswell

Toshiba X70-A-11K e un nou Qosmio care bineînțeles aduce îmbunătățiri pe partea de configurație dar și de design. Designul nu cred că joacă un rol important, ci mai degrabă eficiența sa în jocuri și dotările. Având în vedere cât costă și ce oferă, pot spune că e o alegere bună chiar dacă un desktop ar fi mai ieftin. Un desktop nu oferă portabilitate și să nu uităm că un desktop are nevoie și de un monitor. Alternative mai bune din punctul meu de vedere ar putea fi cele de la Asus și mă refer la G750 deoarece e noua generație de Republic of gamers. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată bine dacă e să-l comparăm cu predecesoarele ori cu laptopurile obișnuite, iar acea dungă roșie sugerează că e vorba de un laptop mai deosebit (de gaming).

Deschis
Deschis
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-4700MQ e o alegere foarte bună dacă e vorba de jocuri dar și aplicații. Ecranul de 17.3 inci e unul FullHD cu iluminare LED și protecție mată. Memoria RAM de 8GB chiar dacă pare puțină e suficientă având în vedere că e de 1600MHz (o puteți upgrada dacă nu vă ajunge). Spațiul de stocare de 1TB e decent pentru cei care stochează mai multe fișiere media.

Placa video e una GT 745M de 3GB iar pentru a obține o autonomie mai mare, vă recomand să folosiți doar cea integrată. Comutarea sa face automat ca și la restul configurațiilor multimedia sau de gaming. Dotările sale sunt: unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, card reader, HDMI, VGA, USBuri etc. Are chiar și bluetooth care vă poate fi de folos pentru cei ce folosesc un mouse wireless.

Având în vedere dimensiunile sale, greutatea sa de 3.5 kg e una normală. Prețul ceva mai mare se datorează și faptului că are un sistem de operare Windows 8 Pro.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are SSH, un ecran FullHD, procesor de ultimă generație din seria Core i7, Windows 8 Pro preinstalat și design foarte plăcut.

Minusuri: ușor cam piperat prețul.

Concluzie

Acest Toshiba X70-A-11K e unul dintre multele laptopuri care pot fi folosite pentru gaming în special, dar și pentru munca de zi cu zi că doar poate fi folosit și ca un laptop office. Jos am pus un clip de prezentare cu acesta

Te-ar mai putea interesa