Toshiba X70-A-12U, laptop Qosmio

Modelul Qosmio X70-A-12U e un laptop de gaming cu componente de ultimă generație cum ar fi procesor i7 Haswell, 8GB memorie RAM și grafică GTX 770M de la Nvidia. Din păcate nu vine cu SSD (are hard hibrid), însă acest fel de componentă nu are niciun beneficiu în performanțe grafice. Datorită caracteristicilor sale aș spune că e un excelent desktop replacement, iar jocurile vor rula perfect la rezoluție 1920×1080 pixeli.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Iar, pe acești bani primim un laptop bun pentru sarcini multimedia, dar și la jocuri. Având Windows preinstalat e un mare plus deoarece așa beneficiem de cele mai noi tehnologii și aplicații.

Din față
Din față

La capitolul specificații acest desktop replacement vine cu un procesor i7 model i7 4700mq (are 4 nuclee), placă video dedicată, 8 giga RAM și un hard spațios de 1TB (e un model hibrid cu cache de 8GB). Normal că are și unitate optică de tipul DVD care o să vă ajute să vizionați DVD-uri sau să instalați un alt OS (de exemplu 8.1 deoarece acest Windows se poate instala doar pe curat și nu ca un update).
Placa video GTX770M e una foarte puternică datorită faptului că are un bus pe 256 biți. Acest lucru vă va ajuta să jucați orice joc la detalii maxime, iar sunetul e unul la fel de bun precum imaginea deoarece vine cu suport DTS și boxele sunt Harman Kardon.

Lucrurile care le apreciez în cazul acestui notebook PC sunt portabilitatea bună (bateria ține vreo 3 ore, iar greutatea nu depășește 3.5 kilograme chiar dacă are un ecran de 17.3 inci) și performanța. Lucrurile care ar fi putut sta mai bine sunt ecran cu rezoluție mai mare și lipsa unității optice.

Concluzia mea referitoare la acest PC e că e unul bun. Nu prea multe laptopuri au SSHD-uri așa încât pornirea aplicațiilor să fie accelerată, însă nu știu dacă acest tip de hard va fi mai rapid decât un RAM disk care poate fi realizat cu software. Pentru a vedea mai bine cum arată acest Toshiba X70-A-12U am pus un clip alături.

Te-ar mai putea interesa