Toshiba U920t-104

Ultrabookul Toshiba U920t-104 e un gadget convertibil astfel că din ultrabook poate fi transformat ușor într-o tabletă de 12 inci. Se poate observa din prima poză că ecran se poate glisa. Modele similare au fost lansate și de alți producători însă nu veneau cu Core i5, SSD de 128 GB, 4GB și GPS. După cum mai spuneam, e ideal pentru cei care călătoresc și vor să economisească bani, cumpărând un singur gadget în loc de două (ultrabook și tabletă). E normal că are o greutate de 1.5 kg și să sperăm pe viitor că le vor face și mai ușoare. O alternativă la acesta ar putea fi un Asus Vivobook deoarece e mult mai ieftin și are ecran tactil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din spate
Din spate
Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul acestui model e un Core i5-3317U de 1.7 GHz care e tipic ultrabookurilor deoarece are un consum redus. Astfel bateria sa de 3 celule oferă până la 6 ore  de funcționare. Pe partea de performanțe grafice, placa video Intel e decentă pentru un utilizator obișnuit, puteți viziona filme 720p și puteți juca câteva jocuri. Ecranul de 12.5 inci e unul LCD LED HD dar spre deosebire de multe ecrane, e unul touch screen. Memoria RAM a acestui e una la 1600 MHz și are o capacitate de 4GB.

Nu vine cu un hard disk ci cu un SSD generos – 128 GB. Caracteristicile speciale ale acestui model sunt: accelerometrul, camera frontală de 1MP, camera din spate de 3MP, port USB 3.0, bluetooth, gps etc. Chiar dacă bateria are doar 3 celule, acesta poate să ofere cam 4-6 ore de funcționare. Aceasta depinde de setări, aplicații folosite și dacă aveți Wi-Fi-ul pornit/oprit. Nu recomand alt sistem de operare decât cel preinstalat dar puteți opta pentru o altă versiune de 8, însă trebuie să fie neapărat pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: design modern (se poate observa cel mai bine în clipul de jos), are GPS (ideal dacă vreți să-l folosiți ca sistem de navigație), Windows 8, ecran IPS cu protecție Gorilla Glass și altele.

Minusuri: preț cam piperat.

Concluzie

Acest Toshiba U920t-104 e unul dintre primele laptopuri convertibile de la acest producător, iar dacă sunteți fan Toshiba, nu văd de ce nu-l alegeți pe acesta. Jos am pus o prezentare cu un model foarte asemănător ca și configurație, dar acest aspect nu face ca designul să fie diferit:

Te-ar mai putea interesa