Toshiba U840W-108

Dacă te interesează un ultrabook bun făcut de Toshiba atunci cred că acest Toshiba Satellite U840W-108 ar fi unul dintre cele mai bune de la ei. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu e deloc mare având în vedere că are i5-3317U pe post de procesor, 4GB memorie RAM, SSD și HDD, și sistem de operare Windows 7 premium. Există posibilitatea să montați mai mulți RAMi, dar eu sunt de părere că 4 giga sunt mai mult decât suficienți.

Poze

Există mai multe modele de Satellite U840, dar toate arată la fel. Acesta are un ecran de 14 inci cu o rezoluție de 1792 x 768 care e de tip HD+. Această rezoluție este una nu prea obișnuită deoarece n-am mai văzut laptopuri cu un astfel de ecran. Filmele HD se vor vedea bine, dar despre format nu știu ce să spun deoarece pare a fi mai mult decât 16 pe 9.

Închis
Deschis

Specificaţii tehnice

Toshiba U840W-108 e un ultrabook care excelează pe partea de caracteristici care țin de performanță, dar și față de cele care țin de mobilitate. Astfel, bateria chiar dacă are 4 celule are o autonomie de  undeva la 8 ore. Iar, greutatea acestui model e undeva la 1,6 kilograme. Pe partea de porturi are USB, HDMI, dar și USB3. Performanța acestui ultrabook e asigurată de de procesorul i5, cei 4 giga memorie RAM care pot fi măriți la 10 și de SSD-ul din dotare care vă dă acces mai rapid la diferite informații.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine; tastatura din dotare e chiclet și e iluminată; cipul grafic Intel HD 4000 poate reda fluent filme 720p și poate că același lucru va fi valabil cu câteva tweak-uri și pentru filmele 1080p; vine cu sistem de operare preinstalat, iar asta e bine din moment ce nu are unitate optică; bateria ține mult, adică undeva la 7-8 ore.
Contra: ecranul putea avea rezoluție Full HD.

Concluzie

Acesta e mai mult decât un laptop premium, e un ultrabook cu tastatură iluminată, iar carcasa sa pare a fi din aluminiu (dar nu pot spune cu certitudine acest lucru). Nu e vreo clonă a vreunui competitor, cum se practică cu telefoanele, iar asta e foarte bine deoarece în acest fel beneficiezi de un laptop cu aspect unic. Acest lucru poate fi văzut din preview-ul de alături care e unul foarte reușit în opinia mea.

Te-ar mai putea interesa