Toshiba U50t-A-10H, ultrabook Satellite office

Toshiba U50t-A-10H e o alegere bună deoarece are și touchscreen, iar această dotare poate fi observată și din numele său (acel „t” de la finalul seriei). Îmi place că are o diagonală suficient de mare, e ușor și arată bine. Având în vedere cât de subțire e, nu are DVD dar vine cu sistem de operare preinstalat – Windows 8. Dacă aveți alte diskuri și aveți nevoie de o unitate DVD, există soluții externe cu USB. Ori puteți folosi stickuri USB deoarece acest gadget e dotat cu port USB 3.0. Poate fi o soluție de tip business

E ceva mai scump decât un laptop ori un ultrabook pentru că are dotări speciale și configurația e una cu Haswell. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Modelul
Modelul

Noile procesoare Haswell au un consum redus iar plăcile video Intel sunt și ele altele. În cazul procesoarelor cu frecvență mai mică e HD 4400 și pentru cele performante e HD 4600 (pentru laptopuri de gaming ori multimedia). Acest ultrabook are un i5-4200U cu 1.6 GHz iar autonomia bateriei e una superioară – maxim 7 ore. Puteți instala până la 16GB RAM dar 4 GB sunt suficienți pentru un model de tip office. Are atât o memorie SSD de 32 GB cât și un hard de 750GB, pentru a vă bucura de performanțe ridicate și de mult spațiu de stocare.

Funcția de încărcare USB e utilă dacă aveți o tabletă ori un smartphone. Nu e o dotare obișnuită și nu o oferă mulți producători (acest brand oferă multe laptopuri cu această funcție). Combinația de gri cu negru mi se pare destul de reușită și arată mult mai bine decât un laptop doar pe negru ori doar pe gri. E mult mai portabil decât un model cu DVD și ar fi arătat mult mai bine dacă nu ar fi avut acea tastatură numerică, care și așa mi se pare inutilă.

Plusuri: autonomie foarte mare pentru o baterie de 3 celule, arată bine pentru cât costă, configurație nouă, tehnologie touch screen etc.
Minusuri: nu e prea accesibil.

Toshiba Satellite U50t-A-10H arată bine din toate unghiurile, de aceea am și pus un clip la final pentru a vă face o idee. Există și alte modele U50, chiar și fără tehnologie touch (în cazul în care nu vă permiteți pe acesta). Cu siguranță veți găsi laptopuri simple cu aceleași specificații la un preț mai atractiv, dar designul e diferit și calitatea materialelor e și ea diferită.

Te-ar mai putea interesa