Toshiba Tecra Z50-A-180, laptop din magneziu

Pentru cei interesați de un laptop de 15,6 inci care e foarte similar unui ultrabook recomand acest Toshiba Tecra Z50-A-180. Vine cu ecran Full HD, wireless ac și procesor i7-4600u (model cu două nuclee). Aceste caracteristici făcându-l un aparat foarte bun pentru acasă, dar și pentru sarcini la birou (deci e un foarte bun laptop business).

Nu costă deloc mult având un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop foarte similar cu un ultrabook. Ecranul nu doar are o diagonală mare de 15 inci, ci e și unul care nu te obosește.

Notebook
Notebook

Specificații interesante la acest model ar fi ecranul de 15,6 inci, procesorul i7, că are un hard cu 7200 rotații, wi-fi dual band și o portabilitate extrem de bună. Bateria ține 8 ore, iar greutatea acestui PC e de circa 1,8 kilograme. Această greutate mică a fost obținută de pe urma renunțării la unitatea optică și a utilizării magneziului la carcasă. Probabil că dacă foloseau SSD în loc de HDD aveau o greutate de 1,5 kg.
Softul preinstalat e Windows 7, dar există posibilitatea update la Windows 8. Cel mai bine e să instalezi 8.1 pe curat pentru a nu avea probleme cu driverele.
În cazul în care nu cunoști prea multe despre wireless ac atunci trebuie știut că e un nou standard care suportă viteze de până la 1Gbps. Deci, dacă aveți un router dual band atunci acest laptop îl va suporta.

Plusurile achiziționării unui model precum acesta ar fi că bateria sa ține mult, poate fi cărat cu ușurință (datorită greutății mici) și performanța (adevărul e că un SSD i-ar fi dat un plus de performanță… un plus incredibil, dar nu vă oprește nimeni să instalați unul).
Dezavantaje majore nu are, dar mie mi-ar fi plăcut să aibă cel mai nou Windows.

De final pot să-ți recomand acest laptop dacă vrei ceva care să arate bine, să fie performant, portabil și util. Evident că deranjează că nu are instalat Windows 8.1, ci 7 dar eu zic că e bine și așa.
Alături am pus și un clip pentru a-ți face o părere despre cum arată acest notebook.

Te-ar mai putea interesa