Toshiba Tecra Z40-A-15E, laptop business

Toshiba Tecra Z40-A-15E e un laptop de tip business portabil și spun asta pentru că are o construcție robustă, doar 1.5 kg, procesor Core i5, tastatură iluminată și altele. Poate fi observat că arată precum modelul de 13 inci doar că e puțin mai mare dar tastatura numerică nu e prezentă. Mi se pare o dotare destul de inutilă ca și unitate DVD. Jos am pus o poză cu acesta și cred că se poate observa că balamalele sunt mai robuste decât în cazul altor laptopuri. E destul de subțire, deci poate fi luat precumo mapă.

Alternative sunt modelele de 13 si 15 inci care nu sunt mult mai ieftine dar poate că vă convine mai mult un ecran diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Așa arată
Așa arată

Procesorul Core i5-4210U de 1.7 GHz e unul destul de performant și nu se compară cu cele de pe desktopuri. Ecranul de 14 inci e unul mat cu imagine 768p și iluminare LED. Ecranele sunt relativ aceleași la mai toate laptopurile, însă există și excepții. Memoria RAM de 4GB oferă un multitasking bun și nu văd de ce ați mări-o la 16GB. Placa video Intel poate reda filme, aplicații și chiar și jocuri (care au cerințe hardware reduse).

Fiind un hard de 7200 RPM, performanțele sunt peste medie iar spațiul de stocare e de 500GB. Porturile sunt destul de multe și utile: VGA, HDMI, USB 3.0, LAN etc. Nu sunt la fel de multe ca la unele laptopuri, dar nici nu le veți folosi pe toate. Ca și caracteristici speciale are: conector dock, tastatură iluminată, cititor de amprentă, TPM etc. Are Windows 7 preinstalat dar puteți instala chiar și 8.1 deoarece sunt incluse drivere. Dacă nu vă place interfața lui 8.1 atunci puteți rămâne cu versiunea 7.

Plusuri: tastatură iluminată, autonomie de lucru mare, bluetooth, WiFi ac, licență Windows 8.1, ușor și fiabil.
Minusuri: nu e chiar ieftin.

Toshiba Tecra Z40-A-15E poate înlocui chiar și un desktop dacă nu vă interesează ecranul (dimensiunea lui). Cu siguranță în același buget puteți lua un desktop mai performant, totuși, e nevoie și de un monitor corespunzător. Un laptop poate fi luat .

Lasă un comentariu