Toshiba Satellite Z30-A-130, ultraportabil cu i5

Toshiba Satellite Z30-A-130 e un laptop ceva mai portabil decât restul un laptop obișnuit și se poate observa datorită dimensiunilor sale. Un ecran mic aduce după sine și o o greutatea redusă (laptopul e mic). Din punctul meu de vedere e un ultrabook chiar dacă există modele și mai subțiri. Are o configurație puternică cu Intel Haswell, SSD, memorie RAM generoasă și placă video cu suport HD. Nu se adresează celor pasionați de jocuri, dar puteți face cam orice pe el. Având în vedere că e un ultraportabil, performanțele sale sunt importante deoarece și prețul e pe măsură. Se adresează în general celor care călătoresc sau au nevoie de ceva practic la lucru.

Pe partea de dotări pot spune că nu duce lipsă de nimic și unitatea DVD mi se pare destul de inutilă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Configurația laptopului e cu i5 Haswell, 8GB RAM, SSD de 256GB și placă video Intel HD 4400. Procesoarele mai noi au plăci video noi dar nu sunt cu mult mai diferite dacă le comparați cu generația precedentă. oricum sunt mult mai eficiente comparativ cu primele generații, astfel că nu mai e nevoie de baterii așa de mari. Chiar și o baterie de 4 celule poate oferi o autonomie mare. Deasemenea, greutatea laptopului scade și e important acest aspect că doar nu-l veți folosi doar acasă.

Poate că nu oferă cea mai bună capacitate de stocare, dar vă puteți achiziționa un hard extern cu USB 3.0. Calitatea audio e peste medie și pentru prezentări puteți folosi ieșirea HDMI (adică să conectați un monitor/TV). Deci poate fi folosit ca un media player portabil iar dacă nu aveți un PC acasă, și acesta poate fi o alegere bună.

Plusuri: are tastatură iluminată, autonomie mare în mod office, are tehnologie bluetooth, performanțe office bune și designul.
Minusuri: ecran doar HD.

Toshiba Satellite Z30-A-130 nu se poate compara cu orice laptop dar nu excelează la toate capitolele. De exemplu, putea avea un ecran FullHD cât timp au apărut laptopuri cu imagine 4K. Jos am pus un clip cu un laptop similar.

Lasă un comentariu