Toshiba Satellite Z30-A-12Z, ultrabook cu SSD

Ultrabook-ul Toshiba Satellite Z30-A-12Z e o alegere excelentă pentru cei care vor portabilitate superioară dar și performanțe. Jos am pus o poză dar și un clip pentru a vă face o idee cam cum arată și cât de subțire e comparativ cu un laptop obișnuit. Există și varianta Z50 care e evident mai mare. Carcasa sa e realizată din magneziu care e un aliaj destul de ușor și rezistent. Chiar dacă pare a fi destul de scump, prețul mi se pare justificat deoarece are SSD, procesor Core i3, Windows 8.1, WiDi și altele. Deasemenea, e un model cu configurație Intel Haswell iar bateria sa de 4 celule oferă o autonomie bună – până la 12 ore.

Nu e genul de laptop care să vi-l luați cu un buget mic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația acestui model e cu i3-4010U și se poate vedea că e mai nou decât altele. Totuși, performanțele sale nu pot fi comparate cu cele ale unui procesor de desktop deoarece la acesta e prezentă și tehnologia de economisire a energiei (procesor cu frecvență mică). Placa video e Intel HD 4400 și e destul de ok, dar tot nu se compară cu una dedicată.

Ecranul său e unul mat și are o rezoluție HD. Imaginea mi se pare bună pentru un ecran de 13.3 inci. Un laptop cu ecran mic e și portabil – 1.2 kg. Îmi place că are o memorie RAM de 4 GB dar poate fi extinsă la 16GB dacă doriți. Pe partea de stocare nu are un SSD mare ci mai degrabă unul mic și performant – 128 GB.

Are funcție de încărcare USB, carcasă din magneziu, baterie de 4 celule, bluetooth, WiFi, HDMI, DTS audio, difuzoare stereo, cameră de 2 MP etc.

Plusuri: are toate acele caracteristici speciale care le-am menționat sus, arată bine, e ușor și are o baterie bună.
Minusuri: nu prea sunt.

Toshiba Satellite Z30-A-12Z e o alegere elegantă pentru cei ce vor ceva special într-un buget mai mare. Bineînțeles nu poate fi comparat cu un laptop obișnuit deoarece arată diferit și oferă dotări destul de interesante. Oricum, nu oricine și-l permite și dacă îl vreți neapărat, puteți alege ratele fixe.

Te-ar mai putea interesa