Toshiba Satellite Z30-A-12R, ultrabook Portege

Chiar dacă acest laptop Toshiba Satellite Z30-A-12R poate fi găsit și sub acest nume, el defapt e un Portege, adică un ultrabook deosebit. Spre deosebire de un laptop, acesta are un design foarte elegant și e ceva mai subțire. Nu e un model oarecare, ci unul de tip business deoarece are cititor de amprentă și AccuPoint. Deasemenea, autonomia acestui laptop poate ajunge la maxim 22 ore însă dacă alegeți unul cu ecran Retina, ea scade ma maxim 14 ore. Deci de 2-3 ori mai mult față de un model obișnuit.

Prețul e diferit și ține de cât de performant e laptopul, adică e în funcție de configurați,e dar și dotările joacă un rol important. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul acestui ultrabook e mai mult decât bun deoarece e un Core i5-4200U cu tehnologie de economisire a energie și HD 4400. Performanțele sale nu sunt așa de mari precum cele oferite de ultimele IvyBridge-uri, dar cu siguranță o să mai apară și alte modele. Ecranul acestui model e HD și are caracteristici decente: protecție mată, rezoluție HD și diagonală de 13.3 inci.

Are o memorie RAM de 8GB care e mai mult decât suficientă iar spațiul de stocare nu e chiar așa de mare – 128GB, dar e vorba de un SSD. Astfel sistemul pornește repede iar programele instantaneu. Având în vedere că e un ultrabook și că e mic, nu are DVD ori tastatură numerică. Puteți folosi o unitate DVD externă ori medii de stocare cu USB (hard extern or stick de memorie).

Dotările acestui gadget sunt multe chiar dacă dimensiunile sunt reduse: cameră web HD, tehnologie DTS, difuzoare stereo, port audio, microfon, card reader, port VGA, USB 3.0, bluetooth etc. Bateria de 4 celule e grozavă ținând cont de autonomia oferită și ține de cât de solicitată e configurația. Greutatea sa de 1.2 kg e ideală pentru un ultrabook și deci e destul de portabil. Windows 8.1 e ultima versiune și acesta e o variantă pe 64 biți (e normal să fie așa deoarece are multă memorie RAM).

Plusuri: autonomie foarte mare, construcție robustă, caracteristici speciale de tip business, Windows 8.1 și altele.
Minusuri: nu e chiar accesibil.

Toshiba Satellite Z30-A-12R e similar cu cel din poza de jos și se observă tastatura iluminată care devine foarte utilă uneori. Ideea e că există diverse modele, unele nu oferă prea multe dotări speciale și altele vin cu o mulțime de dotări.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Toshiba Satellite Z30-A-12R, ultrabook Portege”

Comentariile sunt închise.