Toshiba Satellite W30DT-A-100, laptop convertibil

Toshiba Satellite W30DT-A-100 e un gadget convertibil, adică în puteți transforma laptopul într-o tabletă detașând ecranul. Seria W30 e una nouă motiv pentru care are Windows 8.1 și componente hardware noi. În modul laptop beneficiați de mai multă autonomie deoarece stația de andocare are și ea o baterie de 2 celule. Deci puteți alege cum doriți să-l folosiți, însă în modul laptop e mai funcțional datorită tastaturii fizice și porturilor. Designul e similar cu cel de pe laptopuri, doar că acesta are un ecran de 13.3 inci. Un laptop mai ieftin e unul care nu are ecran detașabil, ci doar ecran tactil.

E ceva mai scump decât un laptop cu aceeași configurație și e normal să fie așa deoarece nu e un gadget uzual. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecran detașabil
Ecran detașabil

Procesorul A4-1200 de 1 GHz e un Dual Core nou cu placă video Radeon HD 8180. Nu e o placă video prea performantă dar e mai bună decât multe plăci video Intel. Ecranul IPS HD de 13.3 inci e suficientă chiar și pentru vizionarea de filme. Bineînțeles e unul multi-touch, de aceea nu e nevoie să folosiți un mouse or touchpad-ul. Totuși funcția touch are o funcționalitate reduse pentru o interfață uzuală, de aceea Windows 8.1 vine în ajutorul acestei tehnologii.

După părerea mea, o configurație cu 4GB RAM și 500GB spațiu de stocare e decent. Pentru mai mult spațiu se poate conecta un mediu de stocare cu interfață USB. Poate fi considerat un media player portabil având în vedere că are HDMI, difuzoare stereo, un sistem de operare cu suport media avansat și ecranul are unghiuri bune de vizibilitate.

Dispune de bluetooth pentru a conecta un mouse sau niște căști wireless. Atât tableta cât și tastatura au o baterie de 2 celule (deci în modul tabletă autonomia e pe jumătate). Pentru dimensiunile sale, e un laptop portabil și nu are DVD ori tastatură numerică.

Plusuri: oferă o autonomie foarte mare – maxim 7 ore, ieșire HDMI, tehnologie bluetooth, sistem de operare nou – Windows 8.1, ecran IPS etc.
Minusuri: nu e chiar accesibil.

Toshiba Satellite W30DT-A-100 e destul de portabil în modul tabletă – 1kg, iar în modul laptop cântărește puțin peste 2 kg. E un model nou însă am mai văzut modele convertibile și de la alți producători. Pentru a vă face o idee am postat clipul de jos și chiar dacă unele componente diferă, designul e același de aceea am și pus un clip corespunzător.

Te-ar mai putea interesa