Toshiba Satellite U940-11F

Laptopul Toshiba Satellite U940-11F e unul dintre modele din segmentul ultraportabil iar pe unele site-uri apare ca fiind un ultrabook. E vorba de același model dar există și alte configurații care pot influența prețul. Având în vedere cât de subțire e și cât cântărește (20.7 mm și 1.71 kilograme), e un ultrabook. Având în vedere că are și Windows 8 preinstalat, prețul e unul corespunzător. Alternative la acesta pot fi destule chiar și de la producători precum Asus. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din poza de jos se observă că nu are tastatură numerică, deoarece e de 14 inci dar nu are nici unitate DVD. Având în vedere grosimea sa e normal să fie așa iar pe viitor s-ar putea să nu mai vedeam unități DVD.

Din față
Din față
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Bineînțeles, pentru o baterie de 4 celule e oarecum normal să aibă un procesor cu frecvență mică (consum redus). E vorba de un Core i3-3227U care e tipic ultrabookurilor sau laptopuri subțiri care aduc după sine și o baterie de 4 celule. Ecranul de 14 inci e unul obișnuit fără suport multitouch și e unul HD. Memoria RAM mi se pare mai mult decât suficientă iar spațiul de stocare e și el suficient (4GB, respectiv 500GB).

Placa video e cea din procesor adică e Intel HD Graphics, care se descurcă bine pentru utilizare office și filme HD. Dotările acestui laptop sunt excelente: difuzoare stereo, tehnologie audio SRS Premium Sound 3D, cameră web, ieșire audio, bluetooth, USBuri, HDMI, WLAN etc. toate acestea fac ca laptopul să devină un model multimedia sau mai bine zis devine un media player portabil. Autonomia de 4 ore e ideală pentru o baterie de 4 celule.

Puteți încărca telefonul prin USB sau chiar și tableta deoarece laptopul are această caracteristică. Cu o așa configurație nouă, e numai bun Windows 8 pe 64 de biți și nu recomand alt sistem de operare, poate doar 7.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, bluetooth, ușor, subțire, robust, viteză de procesare decentă și spațiu de stocare suficient pentru un utilizator obișnuit.

Minusuri: nu are ecran tactil.

Concluzie

Acest Toshiba Satellite U940-11F e un ultraportabil performant și de ultimă generație care v-ar putea interesa, iar dacă nu țineți la portabilitate atunci puteți alege un laptop obișnuit cu palcă video dedicată (dacă luați în considerare un buget similar).

Te-ar mai putea interesa