Toshiba Satellite U940-100, utrabook cu Windows 8

Actualizare: În momentul de față acest ultrabook U940-100 vine la 2599 lei, adică e cu 400 lei mai ieftin decât costa inițial. Face parte din promoția 400 lei discount la orice ultrabook din promoție.

Oferta a expirat. Actualizare 5.04.2013: Modelul Satellite U940-100 costă acum 2549 lei, beneficiind de un discount apreciabil.  De banii economisiți poți lua un ruter D-Link DIR-600 și un HDD extern Seagate Expansion 1TB, 2.5.

Articolul din 7.12.2012:
Pentru cei aflați în căutarea unui ultrabook le recomand acest Toshiba Satellite U940-100 deoarece e un model performant cu ecran de 14 inci și cu o portabilitate extinsă. Vine cu un preţ bun Vezi prețul special de azi » și chiar dacă bateria are doar 4 celule, aceasta ține undeva la 6 ore maxim. Ca o alternativă aș putea recomanda Sleekbook 15-b001sq care e o combinație între laptop și ultrabook, dar de la HP.

Poze

În imaginile alăturate e prezentat un model gri, dar cel de față e unul albăstrui. Ecranul e unul de 14 inci cu rezoluție de 1366 pe 768 pixeli și cu tehnologie LED. Datorită ecranului mai mic e posibilă o greutate mai mică a laptopului de circa 1,7 kilograme. Dacă ecranul vi se pare mic atunci trebuie știut că puteți atașa un ecran extern pe HDMI.

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Vine cu un procesor i3-3217U care e un model puternic cu voltaj scăzut care are și cip grafic integrat capabil de a reda filme HD, dar și Full HD. Memoria RAM e de doar 4GB, dar poate fi mărită la mai mult, iar HDD-ul e unul foarte capacitiv având 500 de giga. Venind cu Windows 8 preinstalat nu mai aveți nicio grijă și singurul lucru care trebuie făcut după ce îl achiziționați e să îl băgați în priză și conectați la ‘net.

Păreri pro şi contra

Pro: are un excelent raport între calitate și preț; portabilitatea e mai mult decât bună datorită greutății mici și a bateriei care ține mult; tastatura e una iluminată și astfel dacă în cameră e întuneric atunci o să găsiți cu ușurință tastele; vine cu 4 giga memorie RAM, iar dacă nu vă ajung RAMii atunci puteți pune undeva până la maxim 16 giga.
Contra: nu are placă video dedicată.

Concluzie

Acest u940 e un ultrabook destul de rezistent și arătos. Din clipul de alături se poate vedea cât arată de bine, însă trebuie să subliniez că e vorba de un model albastru și nu unul gri cum e în preview. Despre utilizare trebuie spus că nu e deloc greu de folosit, iar lipsa unei unități optice nu o să vă deranjeze cu nimic deoarece eu nu mai folosesc unitatea DVD de ani buni de zile.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Toshiba Satellite U940-100, utrabook cu Windows 8”

  1. Ma bucur ca si Toshiba a intrat in forta pe piata ultrabook deoarece si eu intentionez sa cumpar un model asemanator sau chiar pe acesta.

  2. Lipsa unitatii dvd e un mare minus deoarece sunt multe persoane care vizionează filme in acest mod. Niste avantaje care ma atrag in a cumpara acest model ar fi aspectul foarte placut si prezenta lui Windows 8. Eram obisnuita sa dau mai multi bani pe modelele cu Windows, dar vad ca acesta e mai ieftin decat cele fara.

  3. Mie nu mi-ar fi fost de folos la ceva DVDul deci nu consider ca e un minus. ma deranjeaza putin faptul ca nu poti pune Windows 7 deoarece inca nu m-am obinuit cu asta nou.

Comentariile sunt închise.