Toshiba Satellite U920t-10K e unul dintre acele laptopuri convertibile, dar ecranul nu e unul detașabil chiar dacă e cu touch. Mai precis, ecranul se glisează astfel că puteți obține o tabletă destul de performantă. După numele său, se poate observa seria și dimensiunea ecranului. Nu e nevoie de un ecran prea mare deoarece ar fi mărit prea mult doar greutatea tabletei. Poate fi un gadget 2 în 1, dar parcă cele cu ecran detașabil sunt mai ok datorită greutății reduse în modul tabletă.
Prețul e ceva mai mare decât a unui laptop ori ultrabook cu aceleași specificații și dimensiuni. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Procesorul e o componentă hardware importantă și în acest caz e un Core i3-3227U de 1.9 GHz. Deci e un IvyBridge performant cu Intel HD 4000 și care nu e una foarte bună pentru cei care vor mai mult. Ecranul LCD LED de 12.5 inci e unul cu rezoluție HD și protecția e una Gorilla Glass (perfectă pentru modul tabletă).
Nu are un spațiu de stocare mare deoarece e un SSD, dar memoria RAM e suficientă – 4GB. E vorba de un SSD de 128GB, iar pentru mai mult puteți folosi un hard disk generos. Mă refer la harduri externe cu interfață USB 3.0 deoarece au o viteză de transfer superioară și nu sunt foarte scump. Configurații mai noi, cum sunt cele cu Haswell nu sunt chiar la îndemâna oricui.
Ca și dotări are: difuzoare stereo, cameră web, senzor de lumină, două USBuri 3.0, HDMI, bluetooth și WiFi. Chiar dacă baterie e de 3 celule, autonomia oferită e undeva la 4 ore, însă o veți obține doar în modul office. Greutatea sa e una ok deoarece e corespunzătoare pentru un laptop de 12 inci – 1.5 kg. Ca și sistem de operare are Windows 8 64 biți și nu cred că există o versiune mai bună (7 e exclus având în vedere că nu oferă o interfață pentru tehnologia touch).
Plusuri: autonomie maximă de 4 ore (bună pentru o baterie de 3 celule), design plăcut, multe dotări speciale, ecran mult-touch etc.
Minusuri: nu e accesibil.
Toshiba Satellite U920t-10K e unul din multele laptopuri din această serie și sunt chiar și modele mai performante, dar toate au configurații office. Ce rost ar avea să pună o configurație multimedia pe un gadget așa de mic? E numai bun pentru uz casnic, scoală ori serviciu. Clipul de jos e destul de util dacă vă interesează designul unui astfel de laptop.