Toshiba Satellite U920t-10K, laptop convertibil

Toshiba Satellite U920t-10K e unul dintre acele laptopuri convertibile, dar ecranul nu e unul detașabil chiar dacă e cu touch. Mai precis, ecranul se glisează astfel că puteți obține o tabletă destul de performantă. După numele său, se poate observa seria și dimensiunea ecranului. Nu e nevoie de un ecran prea mare deoarece ar fi mărit prea mult doar greutatea tabletei. Poate fi un gadget 2 în 1, dar parcă cele cu ecran detașabil sunt mai ok datorită greutății reduse în modul tabletă.

Prețul e ceva mai mare decât a unui laptop ori ultrabook cu aceleași specificații și dimensiuni. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Așa arată

Așa arată

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Procesorul e o componentă hardware importantă și în acest caz e un Core i3-3227U de 1.9 GHz. Deci e un IvyBridge performant cu Intel HD 4000 și care nu e una foarte bună pentru cei care vor mai mult. Ecranul LCD LED de 12.5 inci e unul cu rezoluție HD și protecția e una Gorilla Glass (perfectă pentru modul tabletă).

Nu are un spațiu de stocare mare deoarece e un SSD, dar memoria RAM e suficientă – 4GB. E vorba de un SSD de 128GB, iar pentru mai mult puteți folosi un hard disk generos. Mă refer la harduri externe cu interfață USB 3.0 deoarece au o viteză de transfer superioară și nu sunt foarte scump. Configurații mai noi, cum sunt cele cu Haswell nu sunt chiar la îndemâna oricui.

Ca și dotări are: difuzoare stereo, cameră web, senzor de lumină, două USBuri 3.0, HDMI, bluetooth și WiFi. Chiar dacă baterie e de 3 celule, autonomia oferită e undeva la 4 ore, însă o veți obține doar în modul office. Greutatea sa e una ok deoarece e corespunzătoare pentru un laptop de 12 inci – 1.5 kg. Ca și sistem de operare are Windows 8 64 biți și nu cred că există o versiune mai bună (7 e exclus având în vedere că nu oferă o interfață pentru tehnologia touch).

Plusuri: autonomie maximă de 4 ore (bună pentru o baterie de 3 celule), design plăcut, multe dotări speciale, ecran mult-touch etc.
Minusuri: nu e accesibil.

Toshiba Satellite U920t-10K e unul din multele laptopuri din această serie și sunt chiar și modele mai performante, dar toate au configurații office. Ce rost ar avea să pună o configurație multimedia pe un gadget așa de mic? E numai bun pentru uz casnic, scoală ori serviciu. Clipul de jos e destul de util dacă vă interesează designul unui astfel de laptop.

Click aici pentru mai multe păreri
{ 0 comentarii … adaugă unul acum }
Adaugă un comentariu