Toshiba Satellite S50-B-134, laptop premium

Laptopul Toshiba Satellite S50-B-134 e unul destul de interesant și se poate observa atât din nume cât și din dotări. Din nume reiese că e vorba de un model Slim („S”), ecranul e de 15 inci, e vorba de generația a 2-a („B”) și altele. Având în vedere că e  ceva mai subțire, lucru ce poate fi observat și din poza de jos, poate fi considerat a fi un model de tip ultraportabil (ultrabook). Îmi place combinația de negru cu argintiu, defapt e vorba de o carcasă din aluminiu care e ceva mai rigidă dar și mai ușoară.

Nu poate fi un laptop foarte ieftin și nici măcar fără acele caracteristici speciale nu era accesibil. Configurația sa e una destul de performantă și deci se poate adresa oricui. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul pe silver
Laptopul pe silver

Procesorul Core i7-4510U de 2 GHz e perfect chiar și pentru gameri dar tot nu se compară cu unul de pe un desktop. Procesoarele pentru laptopuri au o frecvență ceva mai mică deci și performanțele sunt ceva mai reduse. Ecranul de 15 inci e cel clasic și mă așteptam la unul ceva mai bun (cu rezoluție mai  mare sau panou de tip IPS). Oricum, laptopul e conceput să fie folosit de la o distanță mică deci panoul ecranului nu e așa de important.

Pe partea de memorie are 4GB RAM și un hard de 750 GB. Dacă nu vă convin puteți să le înlocuiți cu altele mai bune. Unele componente hardware pot fi înlocuite ca și la desktopuri, însă nu toate. Placa video Radeon R7 M260 e cea dedicată iar cea integrată e cea din procesor – Intel HD.

Din dotările sale reiese că nu are unitate DVD dar și așa mi se pare inutilă. Tot ce aveți nevoie poate fi găsit pe internet iar dacă laptopul nu ar fi avut Windows, puteați să-l instalați de pe un stick USB.

Plusuri: încărcare USB, Windows 8.1, carcasă din aluminiu, tastatură iluminată, configurație puternică și componente noi.
Minusuri: nu e chiar accesibil pentru oricine.

Toshiba Satellite S50-B-134 e o alegere foarte bună pentru cei care vor mai mult decât un laptop obișnuit și performanțele să fie peste medie. Nu-l consider ca fiind un laptop de gaming ci mai degrabă unul multimedia.

Te-ar mai putea interesa