Toshiba Satellite P755-10D

Un laptop din noua serie numită 7 este laptopul Toshiba Satellite P755-10D și care este și recomandarea mea pentru cei cei pasionați de jocuri. Alte recomandări ar fi variantele Satellite P775-100 şi Satellite P755-10M cu imagine 3D dar acestea au prețuri cam mari comparativ cu al acestui model. La capitolul design această nouă serie a suferit câteva modificări dacă e să o comparăm cu veche serie. Și anume, suprafața nu mai este netedă ci texturată dând impresia că ar fi din lemn iar în rest vom găsi același logo, touchpad și difuzoare. Cu această configurație puteți juca orice joc la detalii decente și poate fi un gadget foarte bun și pentru vizionarea de filme Full HD. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », dar nu cred că este unul prea mare având în vedere configurația și designul.

Poze

Deschis
Din lateral

Specificați tehnice

Procesorul este unul foarte performant, probabil cel mai bun pentru laptopuri și anume modelul Core i7-2630QM. Acesta vine cu o frecvență de 2 GHz, cache de 6 MB și tehnologie 32 nm. Capacitatea memoriei RAM e de 6 giga și poate fi mărită până la 8 giga. Acesta este de tip DDR3 la o frecvență de 1333 MHz. Displayul este unul LCD LED de 15.6 inci care vine cu o rezoluție HD+ de 1366 cu 768 pixeli. Hard diskul e unul SATA de 5400 de rotații pe minut și acesta vine cu un spațiu de stocare de 750 de giga.

Are două plăci video, dar cea dedicată va fi cea mai solicitată deoarece face față multor jocuri iar cea integrată HD 3000 poate fi folosită pentru vizionarea de filme. Acest model nVIDIA GeForce GT 540M vine cu o memorie video de 1 giga pe 128 de biți. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații are unitate Blu-Ray, cameră web de 1.3 MP, difuzoare stereo de tip Harman Kardon, cititor de carduri, tehnologie Dolby Advanced Audio, port VGA, ieșire audio, trei USB-uri 2.0, microfon incorporat, port HDMI, mufă RJ-45, un USB 3.0, Wi-Fi și bluetooth.

Spre deosebire de celelalte modele, acest Satellite P755-10D oferă o autonomie de peste 5 ore. Alte caracteristici ce nu le-am menționat ar fi: greutatea de 2.6 kilograme, suportul audio HD, tehnologia Enhanced Intel SpeedStep, tastatura numerică și sistemul de operare Windows 7.

Plusuri și minusuri

Ca minusuri: autonomie mare, greutate acceptabilă, configurație ideală pentru gaming, multe porturi și butoane senzitive (7 la număr) utile și vine cu software licențiat.

Ca plusuri: ar fi hard diskul de 5400 de RPM, un SSH ar fi făcut diferența.

Concluzie

Acest laptop numit Toshiba Satellite P755-10D se adresează atât fanilor cât și viitorilor posesori care doresc un laptop pentru gaming și nu numai. Este ideal de lat în vacanță deoarece are autonomie mare și are o carcasă robustă.

Te-ar mai putea interesa