Toshiba Satellite P50T-B-112, laptop 4K

Laptopul Toshiba Satellite P50T-B-112 e unul deosebit și se poate observa ecranul cu imagine Ultra HD și tehnologie touch. Nu sunt prea multe astfel de laptopuri și acesta pot spune că e unul din segmentul premium datorită acelor caracteristici speciale (le voi enumera mai jos). Autonomia nu e un punct forte al acestui laptop și se datorează componentelor hardware. Nu are un procesor cu tehnologie de economisire a energiei, astfel performanțele sunt mai mari (dar tot nu se apropie de cele ale unui procesor de PC).

Laptopul acesta mi se pare destul de bun și prețul e corect pentru ce oferă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Un laptop așa de avansat din punct de vedere tehnologic are și componente hardware pe măsură: i7-4710HQ, 16GB RAM, R9 M265X și 1TB. Procesorul Intel are și o placă video Intel HD 4600, care nu e mai bună decât cea dedicată. Eu consider că e un laptop pentru acasă sau care poate fi folosit la locul de muncă. Spun asta deoarece autonomia scade drastic atunci când veți folosi placa video dedicată (pentru filme, jocuri sau unele aplicații).

Are un ecran cu tehnologie IPS pentru unghiuri de vizibilitate mai bune, iar imagine 2160p oferă mai multe detalii. Memoria RAM nu poate fi upgradată deoarece nu suportă mai mult 16GB. Puteți ține multe fișiere pe acesta deoarece hardul e de 1TB și performanțele sale sunt modice. Unul de 7200RPM putea fi mai bun sau chiar și un SSD. Unitatea Blu-ray nu mi se pare utilă deoarece nu prea se mai folosesc diskurile, ci mai degrabă memoriile USB sau servicii online de stocare.

Ca și caracteristici speciale are: tastatură iluminată, securitate Kensignton, Miracast, USB Sleep-and-Charge și altele. Bineînțeles, are Windows 8.1 care oricare alt laptop nou și doar varianta pe 64 de biți va evidenția cel mai bine performanțele acestui laptop.

Plusuri: port USB cu interfață 3.0, tastatură iluminată, ecran 1080p, Blu-Ray, greutate redusă și carcasa din aluminiu.
Minusuri: nu prea sunt la un așa preț.

Toshiba Satellite P50T-B-112 face parte dintr-o serie deosebită și deci nu poate fi comparat cu oricare alt laptop. Nu cred că o tabletă e o alternativă ci poate un laptop convertibil (cu ecran pliabil)

Te-ar mai putea interesa