Toshiba Satellite P50-A-14E, laptop multimedia

Toshiba Satellite P50-A-14E e unul dintre acele laptopuri multimedia care pot fi folosite pentru redare media ori pentru alte lucruri. Poate înlocui și un laptop ori desktop de gaming deoarece componentele sale sunt destul de performante. Arată bine și e destul de subțire pentru ce poate fi folosit, de aceea e și mai ușor. Dacă nu avea unitate DVD, era mult mai ușor și această dotare nu e chiar așa de utilă. Are dotări premium și deci e un laptop mai deosebit, iar acestea fac ca laptopul să fie mai scump decât altele. Sunt câteva serii care arată cam la fel dar componentele diferă de la un model la altul și chiar de la o serie la alta.

Prețurile diferă de la un model la altul și eu aș alege pe acesta deoarece comparativ cu alte laptopuri similare, acesta are doar 2.4 kg. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Notebook-ul
Notebook-ul

Procesorul Core i7-4700MQ de 2.4 GHz e unul foarte bun și nu are tehnologie de economisire a energiei (aspect evident din faptul că are o frecvență mai mare). Deci îl recomand celor care vor un înlocuitor portabil pentru acasă. Ecranul e unul 1080p de 15 inci deci imaginea e mai detaliată decât la modelele accesibile.

La capitolul memorie are 8GB RAM și pentru mai mult e nevoie să înlocuiți ambele plăcuțe (dacă vreți maximul de 16GB). Un hard disk .de 1 TB e perfect pentru un laptop dar la desktopuri sunt ceva mai bune (au 7200 RPM). Placa video GT 740M de 2 GB e perfectă pentru chiar dacă nu e una cu BUS de 192 de biți.

Majoritatea dotărilor sunt cele uzuale, doar câteva sunt dotări mai speciale: cameră de 2MP, tehnologie audio avansată, boxe Harman Kardon, USB 3.0, bluetooth etc. Bateria de 4 celule pare cam mică dar ea ajută ca laptopul să fie mai portabil. tastatura iluminată nu o veți găsi la oricare laptop, dar cu ea scrisul devine mai ușor în special în condiții de luminozitate scăzută. Ajută chiar și când vă jucați jocuri. Windows 8.1 64 biți nu e cea mai bună alegere pentru jocuri dar pentru laptopurile noi nu veți găsi multe drivere.

Plusuri: funcție de încărcare USB, tastatură iluminată, bluetooth, configurație multimedia cu Intel Haswell, arată bine etc.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Toshiba Satellite P50-A-14E e unul dintre laptopurile multimedia ori de gaming (depinde de așteptările fiecăruia) care pot fi luate la lucru, la școală ori cu voi indiferent unde v-ați duce. Nu e un laptop pentru cei care călătoresc mult deoarece autonomia sa e undeva peste 3 ore.

Te-ar mai putea interesa