Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Toshiba Satellite L850-1LF

Toshiba Satellite L850-1LF este un laptop care vine la pachet cu Windows 8 și poate fi considerat ca fiind o variantă office a modelului L850-13M. Este printre primele laptopuri care vin cu acest sistem de operare, iar dacă vă interesează ceva oarecum similar, dar pe negru atunci vă recomand un HP Pavilion G6-2210sq care are tot acest OS, dar vine cu Pentium. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi care mie nu mi se pare deloc mare.

Poze

Din imaginile de alături se poate vedea că e un model foarte bun și aspectiv. E de culoare albă și ecranul e unul de 15 inci cu rezoluție HD+ care e numai bună pentru vizualizarea filmelor HD luate de pe ‘net ori cumpărate. Acest calculator e complet alb, deci cred că este o alternativă foarte bună la un Vaio. Din aceste două imagini se poate observa și că are tastatură numerică… folositoare la introducerea rapidă a numerelor.

Tastatura și touchpadul

Așa arată

Specificaţii tehnice

Toshiba L850-1LF nu vine cu placă grafică dedicată, dar are procesor i5 3210M, 6GB memorie RAM și hard de 640. Ecranul e unul foarte clar, iar sistemul de operare cu care vine e Windows. Bateria ține undeva la maxim 4 ore, iar despre greutate trebuie spus că e de undeva la 2,3 kilograme. Aceste două lucruri – autonomia mare și greutatea mică – fac ca laptopul să fie foarte portabil.

Păreri pro şi contra

Pro: aspectul e de 5 stele; raportul dintre preț și calitate e decent; vine cu un sistem de operare de la care Microsoft are (prea) mari așteptări; utilizarea e foarte ușoară deoarece vine cu sistemul și driverele instalate, și așa aveți un stres în minus; cipul grafic integrat în procesor e unul Intel HD 4000 care e foarte capabil și cred că va reda chiar și 1080p fără probleme; dacă memoria RAM vi se pare insuficientă atunci o puteți mări la maxim 8 giga, dar eu sunt de părere că 6 GO sunt suficienți.
Contra: nu înțeleg de ce nu i-au pus cip grafic cu memorie dedicată.

Concluzie

Dacă ești pasionat de noul OS realizat de MS atunci cred că acest laptop o să ajute să-l descoperi. Din păcate nu-l vei putea descoperi chiar la potențial maxim deoarece laptopul nu are ecran senzitiv, dar din clipul de alături îți poți face o părere aproximativă despre ce poate face laptopul. (Trebuie spus că acest OS va putea fi folosit la potențial maxim pe tablete deoarece interfața e una optimizat pentru touch, dar încă nu au apărut tablete cu Win 8.)

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu