Toshiba Satellite L850-13Q

Acest laptop Toshiba Satellite L850-13Q e unul din noua serie denumită L850 și chiar dacă denumirea seriei e L850, ecranul e tot de 15.6 inci. Însă configurația e ideală pentru cei ce vor să încerce un joc. Are un Core i5 din seria precedentă, 4GB și o placă video din seria 7000M cu BUS de 128 de biți. Cât despre, spațiul de stocare, e de 640GB care e mai mult decât satisfăcător. Vine cu toate dotările necesare și aici mă refer la porturi, tehnologii de comunicații etc. Se poate observa că design-ul e diferit față de modelele de anul trecut, se observă deosebiri majore la tastatură care are taste spațiate și la touchpad. Acest L850-13Q are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din spate
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i5 e numai bun pentru cei ce vor viteză de procesare și deci vor performanță. Alături de acesta are și o placă video integrată care e tot Intel și se adresează utilizatorilor obișnuiți. Rezoluția ecranului vă dă posibilitatea vizionării de filme 720p iar diagonala e satisfăcătoare – 15.6 inci. Memoria RAM e de tip DDR3 la 1333 MHz și are o capacitate de 4GB. Acel HDD e destul de bun chiar dacă e de 5400 RPM, iar înlocuirea sa nu cred că ar influența cu ceva, doar dacă puneți un SSD.

Placa video Radeon HD 7670M poate fi găsită pe multe laptopuri noi deoarece e eficientă și performantă – 2GB de memorie video. Dotările la capitolele porturi, multimedia și comunicații sunt: bluetooth, WLAN, LAN, USBuri, HDMI, card reader, difuzoare, cameră web etc. Bateria Li-Ion oferă o autonomie de 4 ore și jumătate care e puțin peste, însă doar în mod economic veți obține acest rezultat. Vine chiar și cu tastatură numerică, iar pentru că are free DOS, singura opțiune e Windows 7 pe 64 de biți. Performanțele plăci video AMD pot fi văzute în clipul de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place noua tastatură, are o placă video performantă cu memorie video de 2GB, e robust, chiar dacă procesorul nu e unul IvyBridge, e suficient de performant și vine cu porturi USB 3.0.

Minusuri: nu și-l permite oricine.

Concluzie

Acest Satellite L850-13Q e una din recomandările mele în acest buget și cu siguranță există câteva alternative însă doar la acesta aveți garanția pentru orice. Am pus și o prezentare a unui model similar care e tot pe negru:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Toshiba Satellite L850-13Q”

 1. Salut,
  As dorii sa intreb cum se schimba intre placa video dedicata/ cea integrata daca este posibil si daca este posibil dezactivarea touch-padului cand se foloseste un mouse.

 2. Detin un laptop TOSHIBA L850-13Q si am facut un update de bios conform indicatiior de pe siteul producatorului. Mentionez ca acesta are urmatoarea configuratie:
  Intel I5, 4GBX2 Ram DDR III 1600 Dual Channel. Biosul s-a updatat fara erori (update de la versiunea 1.4 la vers 6.1), dar am constat cu stupoare ca de cand am facut updateul memoria ram merge in dual ddr 1333 si nu mai merge nici in ruptul capului in dual ddr 1600 (am verificat cu AIDA64 inainte si dupa update). Cum pot rezolva aceasta problema, eventual sa revin versiunea initiala de bios.
  As dori daca cumva mai aveti acest model de laptop sa ii faceti un backup la biosul original si sa mi-l trimiteti.

  Mentionez ca am trimis acest mail si la toshiba suport si inca nu mi`au dat nici un raspuns.

 3. Mă tem că nu v-ați uitat bine înainte de update deoarece procesorul i5-2450M are memory controller DDR3-1066/1333, lucru care poate fi văzut și pe site-ul producătorului despre procesorul i5 2450M. Deci, e normal să fie DDR 1333.

Comentariile sunt închise.