Toshiba Satellite L830-106

Acest laptop Toshiba Satellite L830-106 e unul de 13 inci, cu configurație multimedia și software licențiat. Deci vă puteți aștepta un preț destul de mare dar e numai bun pentru cei care nu vor să se streseze cu driverele și ar dori un laptop personal pentru locul de muncă. Pentru dimensiunile sale, cântărește doar 1.68 kilograme și arată foarte bine. Chiar și autonomia e destul de mare și se datorează bateriei de 6 celule și procesorului care are o frecvență scăzută. Se poate observa că are o dungă argintie în jurul touchpadului care îi dă un plus de eleganță, iar tastatura e una robustă și foarte reușită. Noul design impresionează și poate fi găsit pe toate modelele de anul acesta. Acest model L830-106 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul e unul din seria Core i3 și e un model cu frecvență scăzută – 2367M de 1.4 GHz. E decent chiar și când vine vorba de filme HD și jocuri. Multitaskingul e desul bun având în vedere că laptopul are 4GB la 1333 MHz, dar mai are un slot liber pentru încă 4GB. Rezoluția ecranului de 13.3 inci e totuna HD+ și deci se pot viziona filme HD.

Cei 650GB sunt suficienți pentru orice tip de utilizator iar un upgrade ar putea consta într-un HDD extern. Placa sa video dedicată e AMD Radeon HD 7550M care e una pe 64 de biți cu memorie de 1GB. Ca și performanțe e similară cu GT 525M (care e pe 128 de biți) de pe N5110, însă e mai nou și deci e mai eficientă. Dotările sale sunt diverse: sunet stereo, HDMI; USBUri (3.0 și 2.0), DVD RW, card reader, camerp web, WLAN bluetooth etc. Jos am pus un clip cu performanțele plăci video GT 525M care e similară cu acesta:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e un model portabil cu ecran HD, autonomie peste medie, design-ul e foarte reușit (mă refer în special la tastatură și carcasă), configurație decentă, Windows 7, bluetooth și porturi USB 3.0.

Minusuri: datorită Windows-ului preinstalat, nu e accesibil pentru oricine.

Concluzie

Acest Satellite L830-106 e recomandarea mea pentru cei care călătoresc sau care au un TV sau monitor mare pentru vizionarea de filme și deci nu ar dori un laptop prea mare. Pe acesta puteți juca diverse jocuri 3D și nu veți avea vreo problemă. Jos am pus o prezentare a acestui model și puteți vedea chiar și modelele mai mari de 15 respectiv 17 inci:

Te-ar mai putea interesa