Toshiba Satellite L755-1N9

Acest laptop Toshiba Satellite L755-1N9 e recomandarea mea pentru cei care vor să „ardă” un joc din când în când și nu au cine știe ce pretenții. Bineînțeles, mulți dintre voi veți opta pentru acesta pentru că e alb deoarece majoritatea laptopurilor de pe piață sunt fie negre fie gri, iar din acest punct de vedere poate fi considerat un model mai deosebit. Acesta e o variantă mai performantă decât L750-20C, chiar dacă nu are o autonomia așa de mare. Aceste performanțe se datorează plăcii grafice GeForce GT 520M prezente pe acesta. Chiar dacă nu e cel mai bun model, poate rual orice joc la detalii minime și dar și la detalii medii (acelea mai vechi). Un laptop ca acest L755-1N9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Cam aşa arată din faţă

Specificații tehnice

Dacă veți viziona clipul postat de mine mai jos, veți observa că această configurație poate face față unor jocuri noi (2009-2011). GeForce GT 520M e un model pe 64 de biți și cu memorie video de 1GB. Chiar dacă nu este o placă pe 128 de biți, poate chiar să ruleze filme 1080p și o listă destul de mare de jocuri. Procesorul Pentium Dual Core B960 e destul de bun chiar dacă nu e unul Core i3 și bineînțeles, are o placă video integrată Intel HD Graphics 2000. Acesta poate fi folosită ori de câte ori doriți o autonomie mare deoarece cea dedicată are un consum mai mare de energie. dacă îl folosiți doar pentru uz casnic, nu văd de ce nu-l alimentați la priză (fără baterie) și setați placa video dedicată pe implicit/global (din NVIDIA Control Panel).

Ecranul acestui model e unul de 15.6 inci LCD LED ca și la majoritatea laptopurilor de pe piață. Memoria sa RAM e de 4GB dar poate fi extinsă cu un cost mic deoarece are un slot liber. La fel ca și acea alternativă și acesta are tot un hdd de 640GB care e foarte bun pentru stocarea de fișiere media.

Restul dotărilor le veți găsi și pe alte modele similare de la acest producător: difuzoare Onkyo, cititor de carduri, cameră web, DVD, două USB-uri 2.0, ieșire audio, port VGA, LAN, un USB 3.0, port HDMI, microfon, bluetooth și WLAN. USB-ul 3.0 e destul de util dacă aveți un HDD extern cu interfață 3.0 deoarece viteza de transfer e de 10 ori mai mare decât la 2.0.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: nu vine cu Windows și astfel e mai accesibil și vă puteți instala orice sistem de operare doriți, autonomie decentă chiar dacă e mai mică decât la modelul mai sus menționat, USB 3.0, autonomie de peste 4 ore în mod office.

Minusuri: ecran lucios (devine deranjant atunci când lumina e destul de puternică).

Concluzie

Acest Satellite L755-1N9 îl recomand celor care vor să joace câteva jocuri, să vizioneze filme 720p/1080p și care-și doresc un laptop alb fiabil. Am pus și un clip:

Te-ar mai putea interesa