Toshiba Satellite L750-1Q9

Dacă vrei un laptop pentru sarcini office, dar vrei să fie cu performanţe peste medie atunci un laptop Toshiba Satellite L750-1Q9 ar fi recomandarea mea. Este ideal pentru navigat pe web, ascultat muzică şi vizionat filme la înaltă definiţie. Îl recomandă procesorul i5 2430M, placa video HD 3000, cei 4 giga de RAM şi hardul de 500 de giga. Placa video integrată are suport nativ pentru filmele HD, dar filmele Full HD vor merge şi ele. (Un model similar cu placă dedicată e L750-11W.)

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E un preţ foarte bun deoarece vine cu i5 la bord. Raportul dintre fiabilitate şi preţ e excelent şi recomandă acest laptop în faţa multora care vin cu grafică dedicată.

Poze

Poate fi văzut foarte clar că laptopul seamănă cu L750-1N0.

Pe argintiu
Capac

Specificaţii tehnice

Pe Toshiba Satellite L750-1Q9 puteţi viziona fără probelem filme HD deoarece are un procesor i5 cu grafică integrată, iar ecranul de 15,6 inci are rezoluţie de înaltă definiţie – 1366 pe 768 puncte. Dacă ecranul vi se pare mic atunci există oricând posibilitatea de a conecta laptopul la un monitor sau televizor prin intermediul mufelor existente (VGA, HDMI).

Placa video e bună şi pentru jocuri, dar să nu vă aşteptaţi să le jucaţi la setări maxime. Această placă îşi va lua memorie din RAMii laptopului, dar 4 giga cred că sunt suficienţi şi trebuie să ştiţi că mai pot fi adăugaţi încă 4.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu cel mai nou model de i5 (care e un procesor dual core), are tastatură numerică, autonomia e mare (bateria ţine undeva la 5 ore şi jumătate), stă bine pe partea de comunicaţii (are usb 2, bluetooth, wireless şi reţea LAN.). Un alt plus ar fi capabilitatea redării filmelor 1080p, dar la acest capitol nu cred că trebuie exagerat deoarece placa video suportă în condiţii optime doar HD.
Contra: era interesantă prezenţa unei plăci video cu memorie dedicată, dar şi cea integrată e bună.

Concluzie

Toshiba L750-1Q9 este un model nou de notebook şi excelează la multe capitole, incluzând designul şi performanţele. De adăugat ar fi că pe acest laptop e de recomandat doar instalarea de Windows 7 pe 64 biţi, chiar dacă vă place foarte mult XP-ul deoarece nu o să găsiţi drivere.

Alături e şi un preview cu ajutorul căruia îţi poţi face o părere despre cum arată laptopul de faţă.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Toshiba Satellite L750-1Q9”

 1. Am si eu un laptop Toshiba L750-1Q9 -i5- procesor 2430M/4G din decembrie 2011. In tot acest timp l-am folosit cca 40 de ore si niciodata mai mult de 1,5- 2 ore. Nu poate functiona fara ventilator/pad sub el mai mult de 5 minute. ca altfel se stinge. Practic tre. sa cari dupa tine si padul. In acest timp ( fiind in garantie ) au schibat deja de 2 ori placa de baza si problemele au ramas.
  Problemele lui care tin de ” parintii” lui sunt
  – Nu au un SERVCE TOSHIBA anume a lor in ROMANIA. repara si ei cu cine pot ( astia nu inlatura cauza ci numai defectul.. si nici ala nu prea cred )
  – Fiabilitatea lui este pe departe cea mai proasta.
  – Nu se poate ca un calculator din asta portabil sa se poata folosi numai 5 minute fara ventilator.
  cand merge merge bine Dar traiesc cu frica ca se intrerupe si se stinge in timp ce lucrez cu el. este o masina de tocat nervii. Daca m-as uita la un film sau juca la el ar fi altceva. Dar nu-l folosesc pentru placere. Asa ca mi-am cumparat altul de la alta firma.

Comentariile sunt închise.