Toshiba Satellite L750-1NX

Unul dintre cele mai performante laptopuri Toshiba e acest laptop Toshiba Satellite L750-1NX și spun asta pentru că vine cu cea mai cunoscută placă video pentru laptopuri – GT 525M – care e găseam doar pe Dell N5110. Pentru același buget puteți opta și pentru un Satellite L750-1MC dar acesta re i5, 4 giga de RAM șie pe roșu. Pe lângă acesta, are 4 giga și cunoscutul Core i7 Sandy Bridge care spre deosebire de celelalte Core, are Hyper Threading. E un laptop pe culoarea albă dar din păcate nu în totalitate deoarece partea de jos e de culoare neagră, iar butoanele și difuzoarele vin cu finisaj pe argintiu. Trebuie să spun că nu veți găsi un VAIO mai performant ca acesta la același preț iar dacă vă plac și jocurile, nu înțeleg de ce ați mai aștepta să apară altul. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
Capac

Specificaţii tehnice

Nu cred că există un procesor mai bun ca acest Intel Core i7-2670QM de 2.2 GHz care are un cache de 6 MB și o placă video integrată în el numită HD Graphics 3000. Ecranul joacă și el un rol foarte important deoarece oferă imagine foarte colorate și clare având în vedre că e luminat cu LED. Iar filmele 720p se văd excepțional pe acesta având în vedere rezoluția HD+ la o diagonală de 15 inci. Trebuie să recunosc că și memoria RAM e foarte bună deoarece vine la o frecvență maximă de 1333 MHz și e de 4 giga cu posibilitate de mărire la 8 giga.

Cât despre hard, pot să spun că nu cred că avea nevoie de unul așa de mare ci unul mai rapid. Pe cei 640 de giga puteți stoca o mulțime de filme dar și jocuri fără a vă face vreo probleme în ceea ce privește spațiul de pe acesta. Modelul de placă video GT 525M e un model clasa 2 deci foarte bun (128 de biți) care e de 2 giga și oferă performanțe ridicate chiar și în cele mai noi jocuri apărute.

Vine cu multe dotări printre care amintesc unitate DVD, difuzor  Onkyo, cititor de carduri, cameră web, bluetooth și WLAN. La capitolul porturi are un microfon, o ieșire HDMI, un USB 3.0, LAN, o ieșire VGA, două USBuri 2.0 și o ieșire audio.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 2.5 kilograme, autonomie de maxim 4 ore, vine cu Free DOS, tastatură ergonomică de culoare albă, tehnologii interesante (USB Sleep-and-Charge, Enhanced Intel SpeedStep etc), configurație foarte bun pentru jocuri și carcasă robustă.

Minusuri: are doar un difuzor.

Concluzie

Acest Satellite L750-1NX de la Toshiba e un model dedicat gaming-ului în special datorită procesorului și nu veți găsi unul mai bun. Cam așa arată:

Te-ar mai putea interesa