Toshiba Satellite L750-1N0

Laptopul Toshiba Satellite L750-1N0 e unul premium deoarece are dotări dintre cele mai bune cum ar fi procesor i5, RAM 4 giga, hard de 640 giga și placă video dedicată de la nVidia. Placa video nu e una specială pentru gaming deoarece are doar 64 de biți, iar un laptop de jocuri trebuie să aibă minim 128 biți… în opinia mea. Procesorul lui Toshiba Satellite L750-1N0 e unul dintre cele mai noi fiind un Intel i5-2430M cu grafică integrată HD 3000 care e capabilă de a reda conținut HD. Nu e foarte diferită de placa video dedicată, acest 3000, deoarece au performanțe similare singura diferență fiind memoria dedicată de un giga a GeForce-ului.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E un preț foarte bun pentru un Toshiba cu i5 SandyBridge care are o autonomie mare (bateria ține undeva până la 4 ore jumătate). În general prețul depinde de furnizori, dar și de magazinele online… și nu cred că e prea mare și pare a fi cel mai bun preț de pe piață.

Poze

Din pozele de jos puteți vedea că seamănă destul de mult cu modelul L750-11W.

Pe argintiu
Capac

Specificaţii tehnice

Toshiba L750-1N0 are un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție de 1366 pe 768 pixeli, iar dacă ecranul vi se pare prea mic atunci în orice moment puteți folosi un televizor cu HDMI pentru a vedea un film deoarece și acest PC are așa ceva.

Memoria maximă suportată e de 8 giga și are instalați 4 giga pentru performanțe decente. Hardul de 640 de giga e unul foarte mare din punct de vedere al capacității, dar cele 5400 rotații pe minut mi se par cam puține. Ar fi ost interesant un hard de 7200 rotații sau un SSD.

Grafica dedicată de la nVidia, adică acel GeForce GT 520M e bun, dar se putea și mai bine dacă avea 128 biți. Alături puteți vedea cum merge un joc pe această placă.

Păreri pro şi contra

Pro: este un laptop ideal și pentru oamenii de afaceri deoarece dispune de multe conexiuni cum ar fi USB 3, HDMI, bluetooth, iar bateria ține peste patru ore.
Contra: placa video nu e chiar așa de tare, iar hardul are doar 5400 rpm.

Concluzie

Dacă vrei un laptop nou și performant cred că acesta ar fi unul dintre cele mai bune, dar să nu te aștepți să joci jocuri la detalii maxime cu el deoarece nu e chiar un laptop de gaming. În clipul de jos vedeți un preview la calculator și puteți vedea cât arată de bine.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Toshiba Satellite L750-1N0”

  1. Pe mine nu ma intereseaza prea mult partea grafica si vreau sa-l cumpar pentru ca arata foarte bine. Toshiba a fost prima mea dragoste cand vine vorba de laptopuri si ma incanta acea garantie care e valabila si daca il scapi pe jos. Am avut un model similar care ma tine destul de bine acum dupa 2 ani si vreau sa il inlocuiesc cu acesta deoarece nu e deloc scump pentru ce stie sa faca.

  2. E un laptop de nota 10 care nu dezamageste la niciun capitol. Sunetul e foarte bun vazandu-se ca e un laptop premium. Pote ca ar fi fost interesant daca ecranul era de 17 inci si ar fi avut o rezolutie HD+. Eu l-am luat mai mult deoarece are aspectul de nota zece si arata foarte bine pe alb. Mie intotdeauna mi-au placut laptopurile albe si acesta nu se dezice. Initial m-am gandit sa iau un Vaio, adica un Sony, dar costa mai mult si nu stiu daca avea rost sa dau inca vreo 500 de lei numai pe numele Sony.
    Acum sunt in cautarea unei tastaturi iluminate pe rosu deoarece am vazut ca pentru un model similar se poate achizitiona de la niste tuneri de calculatoare un model cu 300 de lei.
    Avand un procesor i5 nu cred ca o sa-l schimb mai devreme de 2 ani si singurul lucru care am sa-l mai fac e sa schimb unitatea optica un un SSD dar sa vad daca acest lucru e posibil. Daca nu e posibil atunci am sa-i pun SSD-ul in loc de hard deoarece o cpacitate de 128 GB cred ca imi e suficienta.

Comentariile sunt închise.