Toshiba Satellite L655-172

Acest laptop Toshiba Satellite L655-172 cu procesor Intel Pentium model Dual-Core P6000 este unul din modelele gri metalice aflate la ofertă. Mai sunt şi modelele L655-1F6 şi L655-183 care sunt ceva mai scumpe. Preţul este undeva la 1.500 de lei. Acest model face parte din mai multe categorii de laptopuri, şi anume din cele Office, multimedia şi de uz casnic, deoarece are procesor cu două nuclee, 2 giga de RAM, difuzoare stereo, arată destul de bine şi are autonomie peste 3 ore.

Următoarea opţiune ar putea fi 1F6 deoarece ai procesor i3 cu doar 100 de lei mai mult. 183 este destul de scump dar se adresează doar celor care au un buget destul de mare. Aceste modele vin în gri metalic, deci puţin mai deschis la culoare decât cel din pozele de mai jos dar în mare toate arată la fel. Mai sunt şi modele pe alb cu preţuri oarecum asemănătoare. E un model destul de performant astfel încât să fie util la locul de muncă sau acasă. Se adresează celor care apreciază calitatea şi călătoresc des deoarece bateria ţine destul de mult, astfel nu mai trebuie să vă faceţi griji că acumulatorul este pe gata.

Poze

Întredeschis
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Acest notebook vine cu procesor Intel Pentium model Dual Core P6000, cu frecvenţă de 1,8GHz, 3MB şi tehnologie 32 nm. Este la fel de bun ca P6100, numai că are o frecvenţă ceva mai mică.

Ecranul de tip LCD cu tehnologie LED are o diagonală de 15,6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli. memoria RAM de tip DDR3 este de 2 giga la o frecvenţă de 1066MHz, şi poate fi mărită până în 8 giga, dar cred că 4 giga ar fi suficienţi prin achiziţia unei plăcuţe de 2 giga cu circa 90 de lei. Deoarece memoria este dispusă pe un singur slot, unul rămânând liber.

Hard disk-ul Serial ATA de 2,5 inci are o capacitate de 250 de giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este unul silenţios şi nu se încălzeşte. Placa video este ATI 5145 care are o memorie video de 512 MB şi este una de tip dedicată. Performanţele grafice sunt similare celei 5470, chiar dacă are Pixel Shader 4.0 şi suport DirectX 10.1.

La categoria multimedia, are unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web de 0,3 MP. La capitolele porturi şi conectivitate, are reţea RJ-45, ESATA, microfon, 2 USB-uri, port HDMI, port VGA  şi Wi-Fi. Deci, au tot cam aceleaşi caracteristici la capitolele multimedia, porturi şi conectivitate.

Autonomia bateriei de 6 celule este undeva între 3 şi 4 ore, în funcţie de luminozitatea setate şi ce aplicaţii folosiţi în acel timp. Greutatea este de 2,5 kilograme şi vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: are ecran LED, procesor dual core, autonomie peste 3 ore, design destulde reuşit, multe porturi şi este la ofertă.

Ca minusuri: are numai 2 giga de RAM, nu are bluetooth şi putea fi cu 100 de lei mai ieftin.

Concluzie

Dacă vă plac laptopurile Toshiba atunci acest laptop Satellite L655-172 ar trebui să fie prima alegere deoarece este ieftin şi bun, raportul calitate/preţ este satisfăcător.

Te-ar mai putea interesa