Toshiba Satellite L650-187

Un laptop Toshiba destul de performant este acest laptop Toshiba Satellite L650-187 care vine cu procesor i3, memorie RAM DDR3 şi placă video cu suport HD. Deci putem spune că nu este un model pentru jocuri, ci unul mai mult Office sau multimedia. Acest model are un preţ de pornire undeva la 1.800 de lei. O alternativă ceva mai bună pentru pasionaţii de jocuri ar putea fi Toshiba Satellite L650D-132, care vine cu procesor AMD şi placă video dedicată de la ATI.

Poze

Întredeschis
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are procesor Intel Core i3 model 330M care are tehnologie 32nm, frecvenţă de 2,1 GHz şi cache de 3MB. Ecranul LCD vine cu tehnologie LED şi are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 15,6 inci.

Capacitatea memoriei RAM de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066 MHz este de 3 giga dispusă pe ambele sloturi (2+1), şi cred că un upgrade până în 8 giga ar fi inutil odată ce nu vă jucaţi pe acesta. Hard disk-ul SATA de 2,5 inci are o capacitate de 320 de giga la viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este unul silenţios şi care nu se încălzeşte.

Placa video Intel HD Graphics este una integrată cu suport HD, şi se află printre cele mai bună plăci video integrate. Se descurcă decent în jocuri datorită procesorului de tip i3, suportului DirectX 10.1 şi Pixel Shader-ului 4.0. Are un consum redus de energie, motiv pentru care areo autonomie ridicată.

Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii are unitate DVD, cititor de carduri, cameră web VGA (0,3 MP), difuzoare stereo, reţea RJ-45, intrare audio, ESATA, microfon incorporat, 2 USB-uri 2.0 pentru periferice, port HDMI şi port VGA pentru conectarea unui TV sau monitor extern şi Wi-Fi.

Autonomia de lucru a acumulatorului de 6 celule este undeva la 4 ore şi ceva. Are o greutate de circa 2,5 kilograme şi vine cu tastatură numerică, Kensington Lock, tehnologie Enhanced Intel SpeedStep, sistem de operare Free DOS şi este compatibil SM BIOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: destul de performant, ieftin, material rigid, 3 giga de RAM, autonomie foarte bună.

Ca minusuri: numai 2 USB-uri 2.0 şi nu are bluetooth.

Concluzie

Acest laptop Toshiba Satellite L650-187 este unul destul de performant şi are un preţ acceptabil, putând fi o investiţie înţeleaptă deoarece poate face atât jocurilor cât şi aplicaţiilor care cer resurse hardware suplimentare.

Te-ar mai putea interesa