Toshiba Satellite L50-B-1FM, laptop pe roșu

Toshiba Satellite L50-B-1FM e o recomandare pentru cei care vor spațiu de stocare dar nu vor performanțe mari. Nu e nevoie de procesoare IvyBridge ori Haswell cât timp nu vă jucați jocuri 3D și nici nu folosiți aplicații sofisticate. laptopurile pe culoarea aceasta nu sunt prea multe deoarece mulți utilizatori preferă un laptop negru ori pe alb. Mie îmi place și culoarea albă deoarece evidențiază mai bine designul. Acuma, fiecare are o culoare favorită dar culoarea roșie e și ea o alegere bună. Dacă vreți un laptop care să se asorteze cu orice, alegeți pe negru.

Chiar dacă doar culoarea diferă, denumirile laptopurilor diferă, dar nu cu mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul de tip Celeron model N2830 de 2.1 GHz e o alegere bună dacă vreți o autonomie mare și se pare că din unele puncte de vedere, seria Bay Trail-M înlocuiește cea Atom. Are o placă video Intel care poate reda chiar și filme 720p și nu are sens să redați filme la calitate mai bună deoarece ecranul e 768p.

Pe partea de memorie RAM are 4GB cu posibilitate de upgrade la 8GB. Un hard de 750GB e decent dar și unul de 500GB poate fi de ajuns în cazul în care nu stocați prea multe. Dotările acestui laptop sunt destul de interesante și sunt prezente cam pe oricare alt laptop.

Puteți conecta un mouse wireless fără a mai folosi acel adaptor deoarece laptopul are bluetooth. Are doar 2.2 kg, dar să nu credeți că bateria mai mică e mai slabă decât una veche cu mai multe celule. Oferă peste 4-5 ore de autonomie și aceasta depinde și de cum folosiți laptopul. Nu vine cu Windows preinstalat ca și cel din imaginea de sus, dar e bine să alegeți Windows 8.1 64 de biți.

Plusuri: autonomie maximă de 7 ore, arată bine, e fiabil, ieftin și ușor.
Minusuri: nu are.

Toshiba Satellite L50-B-1FM e o alegere bună pentru cei care vor ceva mai mult decât un mini laptop. După cum bine știți în anii precedenți, nu puteați lua cine știe ce laptop în acest buget. Acuma laptopurile sunt mai ieftine dar și mai bune din cele mai multe puncte de vedere. Mie îmi plac laptopurile noi deoarece au dotări corespunzătoare cu ce e pe piață.

Te-ar mai putea interesa