Toshiba Satellite L50-B-16Z, laptop cu Core i7

Toshiba Satellite L50-B-16Z e un laptop din noua generație motiv pentru care și componentele hardware sunt mai noi. Se poate observa că e mai subțire și e bine așa că și greutatea a avut puțin de suferit. Are doar 2.2 kilograme și această greutate redusă se datorează în mare parte bateriei (e mai mică). Îmi place pe negru, dar și pe alb arată bine. Îmi amintește de un ultrabook Acer dar există diferențe estetice. Ambele au baterii mai mici și procesoare Haswell, doar că la acesta e prezentă o placă video destul de nouă – Radeon R7 M260. Deci e un laptop multimedia care poate fi folosit pentru diverse (chiar și jocuri 3D, dar nu e un laptop profesional).

Are unul dintre cele mai bune procesoare de la Intel și pentru platformele mobile. Bineînțeles mai sunt și cele de pe laptopurile de gaming, doar că acelea au un consum mare de energie. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația acestui laptop e cu Core i7-4500U de 1.8 GHz iar performanțele sale sunt peste un i3 și i5 dar nu cu mult deoarece are o frecvență mică. Placa video integrată e HD 4400 dar nu prea o veți folosi, doar dacă vă doriți o autonomie ridicată. Placa video Radeon e mult mai bună și o recomand pentru a juca jocuri 3D noi și cu detalii medii.

Ecranul nu e unul diferit față de altele, dar aș aprecia dacă producătorii ar începe să ofere ecrane mai detaliate. Adică rezoluție HD să fie înlocuită de una mai bună. Are destulă memorie RAM și spațiu de stocare (4GB, respectiv 750GB).

Are și DVD, dar era mai bine dacă nu ar fi avut această dotare. Ar fi scăzut greutatea laptopului și se făcea loc pentru mai multe porturi. Instalarea se poate face și de pe un stick având în vedere că are Free DOS.

Plusuri: are autonomie maximă de 6 ore, e ușor, subțire, performant, elegant și nou.
Minusuri: are ecran HD.

Toshiba Satellite L50-B-16Z poate fi cel mai bun înlocuitor pentru vechiul PC sau laptop. Poate înlocui un PC chiar dacă are un ecran de 15 inci, deoarece e mai portabil

Te-ar mai putea interesa