Toshiba Satellite CL10-B-100, laptop cu Windows 8.1

Toshiba Satellite CL10-B-100 e un laptop compact fără ecran tactil dar nici nu puteați avea astfel de pretenții. Seria aceasta e una destul de ieftină iar din numele său reiese diagonala ecranului. Deasemenea, se observă că e vorba de o generație mai nouă care o și recomand. Nu recomand laptopuri mai vechi deoarece fiabilitatea și eficiența sunt mai mari. Puteți lua chiar și un laptop de 15 inci dacă nu vă interesează portabilitatea și dacă aveți un buget mai mare.

Jos e o poză cu aceasta dar și la final am postat un clip cu un laptop similar. Configurațiile sunt relativ aceleași. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația sa e una office cu: procesor Intel Dual Core N2840, memorie RAM de 2 GB, SSD de 32GB și placă video Intel. Deci nu excelează la capitolul stocare dar laptopul va porni destul de rapid. Se poate conecta un hard extern ori puteți alege servicii de stocare online pentru fișiere media sau office. Dar cel mai sigur e să le aveți pe un hard care e și mai rapid.

Are un ecran de 11 inci cu imagine HD și claritatea imaginii e decentă. Ecranul său nu prezintă prea multe caracteristici speciale, deci nu diferă cu mult față de alte modele. Dotările sale sunt: difuzoare stereo, cameră web HD, slot pentru carduri, tehnologie audio DTS, HDMI, USBuri 2.0, USB 3.0, bluetooth și WiFi. Autonomia de lucru diferă în funcție de de cum veți folosi laptopul dar cea maximă e de 5 ore. Greutatea laptopului e mic și se datorează în mare parte dotărilor sale dar și dimensiunilor. Nu recomand alt sistem de operare deoarece noile performanțele noilor componente sunt evidențiate destul de bine de Windows 8.1.

Plusuri: autonomie maximă de 5 ore, greutate redusă, USB 3.0, procesor modern și ecran HD.
Minusuri: nu sunt la un așa preț.

Toshiba Satellite CL10-B-100 nu e un laptop mult mai diferit decât altul, însă oferă Windows 8.1, are design mai elegant și componente noi. Cam orice laptop compact oferă astfel de dotări dar nu toate arată la fel. Eu aș alege pe acest deoarece cu o baterie așa de mică, autonomia e destul de mare.

Te-ar mai putea interesa