Toshiba Satellite C855-2GJ

Toshiba Satellite C855-2GJ e un laptop multimedia și nu unul oarecare ci unul destul de performant în acest buget. Trebuie să spun că îmi place mult designul acestui model: taste depărtate, finisaj mat+lucios, porturile sunt dispuse astfel încât sunt la îndemână și altele. Având în vedere prezența acelei plăci video dedicate, autonomia are puțin de suferit, astfel că nu poate depăși 4 ore în mod office ori 3 ore în jocuri. În rest, pot să vă spun că veți face o alegere bună deoarece se adresează oricărui tip de utilizator iar fiabilitatea nu poate fi pusă la îndoială. Alternative  sunt destule dacă nu vă interesează prea mult placa video ori culoarea. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Deschis
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul său poate fi întâlnit și pe alte laptopuri deoarece e un model destul de bun și nu influențează cu mult prețul laptopului. E vorba de un Core i3-2348M de 2.3 GHz care vine și cu o placă video Intel HD 3000. Chiar dacă nu e un IvyBridge, diferențele de performanță sunt nesemnificative. Ecranul de 15.6 inci e unul LCD LED cu rezoluție HD. Deci se pot viziona chiar și filme 720p sau la calități mai mici. Pe partea de memorie are 4GB RAM și un spațiu de stocare de 750GB asigurat de un hard SATA.

Placa video Radeon HD 7610M de 1GB e un model nou și performanțele ei sunt similare cu cele ale plăcii video GT 525M. Pe partea de dotări oferă toate acele dotări de care ați putea avea nevoie, chiar și de bluetooth ori USB 3.0. bateria sa oferă în jur de 4 ore de utilizare obișnuită însă în timpul jocurilor scade. Având în vedere că are Free DOS, vă recomand Windows 8 64 de biți sau versiunea anterioară – 7. Am pus un clip de prezentarea a performanțelor grafice oferite de placa video AMD:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o placă video nouă și performantă, configurație SandyBridge (nu e nevoie neapărat de procesor din generația a treia), autonomie mare (peste medie), fiabilitate și construcție robustă.

Minusuri: fără USB sleep-and-charge.

Concluzie

Acest Toshiba Satellite C855-2GJ e recomandarea mea pentru cei care nu au pretenții la cine știe ce procesor, culoare ori brand, ci vor doar un laptop fiabil și bun pentru călătorii (autonomia joacă în rol important atunci când călătoriți). Jos am pus o prezentarea a unui model similar dar din aceeași serie:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Toshiba Satellite C855-2GJ”

  1. Dacă-ți permite bugetul atunci ar trebui să alegi NP300E5X-S02RO deoarece beneficiază de un procesor mai nou și tehnologie Nvidia Optimus (ajută la o autonomie mai mare).

  2. Am fix acest model de laptop si l-am cumparat din magazin; In general merge bine dar mi-am instalat mai multe jocuri ca Far Cry 3, Tomb Rader 2013, NFSMW 2012, Assassin’s Creed 4 Black Flag printre care si GTA 4. Acesta din urma, vreau sa spun ca nu imi merge bine, are perioade de cateva secunde in care merge bine apoi imi merge in reluare; am dat toate elementele de grafica cat de jos am putut si tot asa imi merge, l-am instalat si de mai multe ori de pe site-uri diferite dar nu e nici o schimbare, o fi de la laptop sau are jocul ceva? Jocurile specificate mai sus imi merg destul de bine fara sa se blocheze dar cu elementele de grafica la un nivel mediu sau scazut. Ce sfat imi puteti da? pentru ca eu aveam pretentia sa joc GTA 5:))

  3. Salut !
    Cum se poate activa optiunea sleep and charge, la acest laptop ?

Comentariile sunt închise.