Toshiba Satellite C855-1UT

Acest laptop Toshiba Satellite C855-1UT e un laptop modest și în același timp performant, dacă l-ați compara cu acele laptopuri cu configurații AMD. Spun asta deoarece procesorul Pentium B960 e ideal pentru cei care vor un PC portabil, alb și căruia nu-i trebuiesc multe cabluri. E ideal pentru cei care vor doar un înlocuitor pentru PC și nu îi interesează diagonala ecranului. Bineînțeles, puteți conecta un monitor la acesta prin intermediul HDMIului. Alături de acesta vă recomand un router wireless dar și 2GB de RAM (în caz că veți folosi diverse aplicații în același timp). Cu un așa upgrade, ar fi bine să instalați un Windows pe 64 de biți (7 sau 8). C855-1UT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Tastatura

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior, configurația nu e una foarte grozavă dar suficientă pentru un utilizator cu cerințe medii și un buget decent. Nu cred că un Core i3 sau i5 v-ar fi mai de folos, acele procesoare vă ajută doar în jocuri. Ecranul e numai bun pentru un laptop ca acesta deoarece e HD+ și iluminat LED. Întradevăr, unghiurile de vizibilitate nu se compară cu cele ale unui monitor de aceea când vizionați filme, ar fi bine să o faceți de la o distanță mai mică.

Cât de spre hard, nu am că să-i reproșez deoarece e destul de mare și silențios – 500GB la 5400RPM. Chiar dacă puteți să instalați până la 8GB RAM; nu văd de ați pune mai mult de 4GB pe el (2+2). Placa video e cea integrată din procesor și după cum bine știți se descurcă chiar și când vine vorba de filme sau jocuri mai simple. Dotările sale nu diferă cu mult față de cele ale altor laptopuri dar trebuie menționate cele speciale: bluetooth și USB 3.0. Autonomia oferită de acumulatorul de 6 celule e de 3-4 ore, dar scade atunci când vizionați filme sau folosiți aplicații 3D.

Vine cu FreeDOS, deci va trebui să instalați voi sistemul de operare iar recomandările mele le știți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e un model fiabil, robust, performant, elegant și care devine util atunci când vreți să plecați undeva și aveți nevoie de un calculator la îndemână.

Minusuri: putea să vină cu 3-4GB RAM.

Concluzie

Toshiba Satellite C855-1UT e unul dintre acele laptopuri care merită încercate în special că vin cu 2 ani de garanție, fiabilitate crescută și o configurație acceptabilă.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Toshiba Satellite C855-1UT”

  1. Cum vi se pare sunetul? la mine se aude mono, cu tot stereo lui cu tot.
    am pus driverul de pe site de la toshiba, i-am umblat si la setari (equalizer etc.) tot ca un *ur se aude…

Comentariile sunt închise.