Toshiba Satellite C855-141

Acest laptop Toshiba Satellite C855-141 a apărut anul acesta și e evident că e nou deoarece are un cod superior (C855) dar și un aspect diferit. Se poate observa cel mai bine la tastatura sa care de datat acesta e una cu taste depărtate și nu apropiate ca la modelele de anul trecut. Configurația acestui laptop e una de tip office deoarece îi lipsește placa video AMD/NVIDIA dar vine cu un procesor Dual Core de la Intel. Însă nu e un procesor oarecare ci un Pentium Sandy Bridge. E un model care-l recomand și pentru că are un preț atractiv, iar laptopuri pe alb așa ieftine nu prea veți găsi. C855-141 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Așa arată

Specificaţii tehnice

Intel Pentium B960 e cel mai nou Dual Core din acea serie și vine cu o placă video integrată. E vorba de Intel HD Graphics 2000 care pe viitor va fi înlocuită de HD 4000 de pe modelele Ivy Bridge. Dar până atunci vă puteți bucura de viteza de procesare a a acestui Sandy Bridge iar după cum bine știți nu e prea bună pentru jocuri placa video (nu e una dedicată). E vorba de un laptop de 15 inci cu ecran HD de tip LCD LED. Frecvența memoriei RAM e la 1333 MHz iar cât privește upgradeurile, puteți pune încă o plăcuță de 4GB în caz că vă doriți un multitasking și mai bun.

Hard diskul SATA are o viteză de rotație de 5400 RPM și un spațiu de stocare de 500GB. Întradevăr, unul de 7200RPM era mai indicat dar și așa aveți mult spațiu pentru filme și muzica preferată. Dotările multimedia sunt după cum urmează: cameră web, unitate DVD, difuzoare etc. Beneficiați chiar și de porturi precum HDMI, VGA, USB 3.0, USB 2.0, LAN etc. Un alt punct forte al acestui laptop ar fi autonomia, care ajunge și la peste 5 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e accesibil (în special că are Free DOS), port USB 3.0, autonomie de funcționare mare, arată foarte bine, e alb și procesor Pentium.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Satellite C855-141 de la Toshiba e o alegere bună în special dacă nu vă doriți un laptop negru sau gri ci unul care iasă ușor în evidență. E unul dintre acele modele care suportă mici upgradeuri hardware dar performanțele nu vor fi cu mult mai mari. La o astfel de configurație vă recomand doar Windows 7 pe 64 de biți. Ca să vedeți cât de bine arată, v-am postat un clip cu un alt model din acea serie:

Te-ar mai putea interesa