Toshiba Satellite C660D-1GV

Acest laptop Toshiba Satellite C660D-1GV e unul destul de accesibil și cu configurație AMD Zacate. Adică vine cu un procesor AMD APU din seria E – E-300. Spre deosebire de cele Intel (Celeron), acesta oferă performanțe grafice mai bune datorită plăcii video AMD Radeon HD 6310M deoarece are o memorie video de până la 256MB. Puteți încerca câteva jocuri la detalii minime dar să nu credeți că se poate compara cu una dedicată. Un model cu performanțe mai mari e C660-2QW care are și o placă video dedicată (însă nu e una de ultimă generație). Acest C660D-1GV are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul său E-300 are o frecvență mică (1.3 GHz), motiv pentru care nu are un consum mare de energie dar nici performanțele sale nu sunt prea grozave (dacă e vorba de jocuri). Chiar dacă 6310M e o placă video integrată, e mai bună decât cele Intel (în special cele de pe procesoarele Dual Core). E evident faptul că are un ecran de 15.6 inci în special că face parte din seria C660. Rezoluția ecranului dar și configurația vă permit să vizionați filme 720p.

Memoria RAM mi se pare mai mult decât suficientă (3GB) și vă recomand Windows 7 pe 64 de biți în special că e vorba de un procesor cu tehnologie de fabricație 45nm și ca să vadă toată memoria RAM. Capacitatea hardului e satisfăcătoare pentru orice tip de utilizator – 500GB. Restul dotărilor sunt foarte bune în special că e vorba de un laptop accesibil: DVD RW, un difuzor, cameră web, card reader, două USBuri 2.0, VGA, RJ45, microfon, WLAN și baterie de 6 celule. Autonomia acestei baterii e de circa 4-5 ore și e în funcție de setările voastre. În clipul de jos, se pot observa performanțele plăcii video într-un shooter foarte cunoscut:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are autonomie mare, are Free DOS (pentru a fi mai accesibil), e fiabil, portabil și are o carcasă robustă.

Minusuri: lipsa HDMI-ului și are doar un difuzor.

Concluzie

Satellite C660D-1GV de la Toshiba poate fi considerat ca o alternativă perfectă la un netbook sau mini laptop deoarece raportul performanță/preț e unul foarte bun și ecranul său e mult superior. Chiar dacă nu e laptopul perfect pentru jocuri, e numai bun pentru filme, aplicații și internet. Jos am postat o prezentare a unui model foarte similar:

Te-ar mai putea interesa