Toshiba Satellite C660-1DR

Dacă vreţi un laptop pentru jocuri ieftin atunci acest laptop Toshiba Satellite C660-1DR ar fi cea mai bună opţiune deoarece are procesor i3 model nou, 4 giga de RAM şi placă video ATI dedicată. Preţul acestui model este undeva la 2.000 de lei, şi la un aşa preţ nu cred că veţi găsi o alternativă mai bună. Un model de la acest producător de laptopuri cu acelaşi preţ este Toshiba Satellite C660-1CH, care are o configuraţie ceva mai slăbuţă.

Placa video este 5470 de la ATI iar Park XT este codul acesteia. 5470 este una dintre cele mai bune plcă video pentru laptopuri la ora actuală în sensul că nu supraîncălzeşte laptopul, iar performanţele ei sunt impresionante datorită memoriei video de 512 MB pe 64 de biţi, a numărului mare de Vertex şi Pixel Shader-i. Astfel e mai bună chiar şi decât modelul GeForce 310M, dar nu cu mult.

Poze

Întredeschis
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are procesor Core i3 de la Intel modelul 380M, care are tehnolgie 32nm, cache de 3MB şi frecvenţă de 2,5 GHz. Ecranul are o diagonală de 15,6 inci adică o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli. Contrastul şi luminozitatea display-ului sunt foarte bune deoarece e unul LCD cu tehnologie LED. Capacitatea memoriei RAM de tip DDR3 este de 4 giga (2+2) dispusă pe Dual Channel care presupune cu 30% mai multă performanţă în jocuri. Aceasta are o frecvenţă de 1066 MHz şi un upgrade ar fi inutil. Hard disk-ul este unul Serial ATA şi are o capacitate de 500 de giga la 5400 RPM. Are două plăci video pentru autonomie şi perfomanţă grafică mai ridicate. Cea integrată Intel HD Graphics poate fi utilă pentru activitatea de tip Office oferindu-ţi o autonomie ridicată. Cea dedicată ATI 5470 (Park XT) are o memorie video de 512 MB pe 64 de biţi şi se descurcă destul de bine în jocuri după cum vedeţi în clipul Youtube de mai jos.

La categoriile multimedia, comunicaţii şi porturi are cititor de carduri, cameră web, un difuzor, unitate DVD, 2 USB-uri 2.0, microfon incorporat, intrare audio pentru boxe sau căşti, reţea RJ-45 port VGA, bluetooth şi Wi-Fi.

Autonomia de lucru a acumulatorului de 6 celule este undeva la 4 ore şi are o greutate de 2,3 kilograme. Vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: are bluetooth, ieftin, placă video decentă, autonomie bună, procesor ultraperformant, memorie RAM suficientă.

Ca minusuri: nu are HDMI.

Concluzie

Acest Satellite C660-1DR se adresează celor care se mai joacă şi un joc din când în când, şi nu ar dori să dea atâţia bani pe un laptop.

Te-ar mai putea interesa