Toshiba Satellite C660-17V

Un laptop de tip Office este acest laptop Toshiba Satellite C660-17V care vine cu procesor i3, 2 giga de RAM și placă integrată foarte bună atât pentru cei ce vor o autonomie mare cât și pentru cei ce mai vor să joace un joc. Acest lucru este posibil datorită suportului HD cu care vine și pentru că este una destul de performantă la mai toate capitolele. Dacă nu mă credeți uitați-vă la clipul Youtube ce l-am pus mai jos. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar o alternativă cu procesor puțin mai bun iar în rest tot cam aceleași specificații este C660-1C7.

Poze

Întredeschis
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Core i3 modelul 370M care are tehnologie 32 nm, frecvență de 2,4 GHz și cache de 3MB. Display-ul are o diagonală de 15,6 inci care presupune o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Aceasta presupune o rezoluție HD și un plus la ecran ar fi că este un LCD de tip LED. Memoria RAM are o capacitate de 2 giga și poate fi mărită a 4 giga sau chiar 8 giga pentru gameri. Acesta are o frecvență de 1066 MHz și este de tip DDR3. Un upgrade costă undeva la 80 de lei, și e posibil datorită faptului că are un slot liber.

Hard disk-ul are o capacitate de 250 de giga la 5400 de rotașii pe minut și este unul destul de performant pentru că este unul de tip Serial ATA. Placa video după cum am precizat anterior este una foarte performantă deoarece oferă performanță grafică decentă și un consum redus de energie care presupune mai multă autonomie. Pe partea de multimedia, porturi și conectivitate are unitate DVD, un difuzor, cameră web de 0,3 MP, cititor de carduri, rețea RJ-45. 2 USB-uri 2.o, port VGA, ieșire audio și Wi-Fi. Bateria de 6 celule oferă o autonomie de lucru de circa 4 ore și ceva.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: cântărește doar 2,3 kilograme, suport audio HD, tehnologie Enhanced Intel SpeedStep, are tastatură numerică și vine fără sistem de operare fapt pentru care este mai ieftin.

Ca minusuri: are numai 2 USB-uri și nu are HDMI.

Concluzie

Acest laptop Satellite C660-17V este deci și unul pentru cei ce se mai joacă un joc din când în când, dar să nu credeți că placa video se mișcă la fel în toate jocurile.

4 comentarii la „Toshiba Satellite C660-17V”

  1. In loc de boxele pozitionate in partea superioara a tastaturii mai bine puneau niste butoane pentru comenzi rapide. Touchpad-ul are o doua butoane compact, adaugand la impresia de robustete, Toshiba putea opta pentru doua butoane care sa arate ca unul singur pentru un aspect mai placut. Difuzoarele sunt destul de puternice si putin bas, dar sunetul este inca comprimat. Toshiba a inclus o tastatura numerică pe patru coloane pe dreapta a tastaturii principale: tastele sunt mari şi aranjate pentru un aspect mai placut. Atunci cand apas pe taste, acestea zuruie pe masura ce tastati, dar fata de celelalte pe care le-am folosit aceasta le depaseste oricum cu mult. Touchpad-ul este prea mare pentru mine iar cand scriu dau deseori cu palma peste el si acest lucru ma deranjeaza motiv pentru care l-am dezactivat si folsesc un mouse. Procesorul Intel Core i3 este cireasa de pe tort care ofera putere ample. Toshiba se bazeaza pe chipul Core i3 si pentru performantele grafice, care se pot ocupa de decodare HD, dar nu este suficient de puternic pentru a juca cele mai recente jocuri 3D, dar un need for speed merge. Hard disk de 320GB este puţin dezamagitoare, la un asa pret ma asteptam la unul de 500GB. Ce e chiar mai dezamagitor este lipsa de porturi de expansiune si suport pentru noile tehnologii: exista doar doua porturi USB, nici o iesire HDMI si nu eSATA sau port USB 3.0, plus port LAN accepta numai 100Mbit / Fast Ethernet s.
    Dacă preferati sa utilizati un mouse, vei avea doar un port USB liber pentru a conecta unitatile externe, smartphone-uri sau MP3 playere, si lipsa de iesire HDMI inseamna ca va trebui sa recurgeti la iesirea VGA pentru a conecta un ecran mai mare. Ecranul lui C660 de 15.6 inci este destul de luminos si colorat.

  2. HDMI-ul era oricum inutil deoarece HD Graphics nu cred că redă filme Blu-Ray. Pentru filmele HD este suficient VGA-ul. Intel-ul poate produce rezoluția Full HD pe un monitor extern dar nu poate rula foarte fluent filmele 1080p. Oricum nu le prea văd rostul acestor filme pe laptop deoarece nu vei observa o diferență între unul HD și unul Full HD la o rezoluție HD. 😉

Lasă un comentariu