Toshiba Satellite C660-120

Un alt laptop de tip Office este acest laptop Toshiba Satellite C660-120 care vine cu procesor performant, 2 giga de RAM și placă video integrată care oferă o autonomie suplimentară datorită consumului redus de energie. Procesorul este un Dual Core care presupune ceva mai multă performanță. Prețul este de circa 1.509 de lei, și eu cred că este unul destul de acceptabil având în vedere faptul că are sistem de operare inclus în același preț. O alternativă similară acestui model ar putea fi un C660-13R, care are specificații tehnice identice cu acest model motiv pentru care are un preț foarte apropiat modelului C660-120.

Poze

Întredeschis
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are un procesor Intel Celeron Dual Core model T3500 care are o frecvență de circa 2,1 GHz, FSB 800 MHz, tehnologie 32nm și cache de 1MB. Display-ul este un LCD de tip LED care are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 15,6 inci. Capacitatea memoriei RAM de tip DDR3 este de 2 giga la o frecvență de 800 MHz și poate fi mărită la 4 giga prin cumpărarea unei plăcuțe de memorie RAM cu un cost destul de redus deoarece una costă sub 80 de lei. Acest upgrade nu prea își are rostul dacă îl folosiți ca unul Office și mai puțin jocuri.

Capacitatea hardului este undeva la 250 de giga și are o viteză de rotație de 5400 de RPM, deci este unul performant și pentru că e unul de tip Serial ATA. Placa video Intel GMA 4500M este una de tip integrată care redă fără probleme filmele de tip HD, iar în jocuri se descurcă decent, în special cele până în 2009.

La capitolele porturi, multimedia și conectivitate are 2 USB-uri 2.0, port VGA, rețea RJ-45, ieșire audio, microfon incorporat, un difuzor, cititor de carduri, unitate DVD, cameră web de 0,3 MP și Wi-Fi. Autonomia de lucru a bateriei de 6 celuele este undeva la 4 ore datorită plăcii video. Are o greutate de circa 2,3 kilograme și vine cu sistem de operare Windows 7 Home Premium pe 64 de biți, tastatură numerică, în culoarea neagră și suport audio HD.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: procesor cu două nuclee, memorie RAM suficientă pentru aplicații Office, autonomie foarte bună, ușor, tastatură plăcută la atingere, design elegant.

Ca minusuri: nu are bluetooth și numai 2 USB-uri.

Concluzie

Acest Toshiba Satellite C660-120 îl recomand celor care au nevoie de un gadget la locul de muncă și care au nevoie și de un sistem de operare licențiat.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Toshiba Satellite C660-120”

  1. Laptopuri C660 de la Toshiba cum este si acest Toshiba Satellite C660-120 sunt modele entry level, adica asa si asa, pentru office, multimedia si jocuri, din fiecare cate putin. Un laptop entry level inseamna un pret undeva la 20 de milioane iar in acest pret intra cam multe laptopuri de la Asus, HP sau Acer. Materialul din care este realizat laptopul este plactic pentru a se mentine pretul, insa are un aspect destul de solid. Sunetul este unul destul de bun, la fel si pentru autonomie. Suprafata mata ofera avantajul ca nu se vad amprentele, murdaria… iar praful nu se depune de suprafata, pe cand cele (Asus, Dell…) cu suprafata luciosa se zgarie usor, praful este atras de suprafata luciosa si se vad amprentele si murdaria de la un kilometru. Toshiba a fost cam zgarcit la capitolul porturi, si aici ma refer la usb-uri ca hdmi ul oricum nu si avea rostul. Arata mai misto dca uneau butoanele touchpadului cu suprafata tactila pentru un plus de design, dar acest lucru il putem vedea la toate modelele Toshiba deoarece este acelasi design la toate.

  2. Da sunt de acord cu tine, nu prea poți sa ai pretenții la cine știe ce performanțe deoarece vine cu Windows și na, este mai scump cu vreo 3 milioane. Deci nu știu câți îl vor cumpăra deoarece mulți preferă să-l instaleze chiar ei și să cumpere cât mai ieftin laptopul.

Comentariile sunt închise.