Toshiba Satellite C55-A-1RK, laptop office alb

Toshiba Satellite C55-A-1RK oferă un alt tip de procesor Intel – unul din seria Bay Trail-M. Totuși, e vorba de un laptop cu configurație office adică nu are decât o placă video integrată. Nu e o alegere foarte scumpă și de aceea se adresează tuturor. Îmi place mai mult variantele pe alb ale serie C55, decât cele pe negru deoarece designul iasă mai bine în evidență. Există și variante pe gri cu negru ori roșu nu negru, dar fiecare are o altă configurație. Deci nu e ca și la alți producători, iar prețurile și ele diferă de la o configurație la alta. Pentru cele fără Windows preinstalat vă recomand 7 sau 8.1 (depinde de ce drivere găsiți pentru ele).

E o alegere accesibilă chiar dacă un desktop ar fi și mai ieftin, deoarece laptopurile sunt mai compacte și nu necesită monitor ori periferice. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Spre deosebire de alte laptopuri în acest buget, acesta oferă un procesor mai interesant – Pentium N3520 de 2.1 GHz cu 4 nuclee. Majoritatea modelelor Pentium sunt Dual Core, noile modele și mai performante sunt cu mai multe nuclee. Placa video Intel e aceeași ca la alte procesoare similare. Nu aduce prea multe dotări speciale, adică veți observa același ecran HD de 15 inci.

Memoria RAM de 4 GB pare a fi suficientă și sistemul nu consumă nici măcar jumătate. Pe un hard de 500GB se pot stoca multe filme, aplicații, muzică etc. Are dotările obișnuite și deci nu văd de ce le-aș mai enumera. Totuși ar fi fost interesant ca noile generații de laptopuri să fie mai portabile, unitatea DVD să fie eliminată deoarece sistemele de operare se pot instala și de pe stickuri USB. Are difuzoare stereo deci calitatea audio e bună, iar cu bluetooth se poate conecta un mouse wireless.

Bateria ține cam 3 ore și ceva, cam cât ar trebui să țină oricare altă baterie la o așa configurație. Ca și sistem de operare are doar Free DOS.

Plusuri: are bluetooth, autonomie satisfăcătoare, design plăcut, accesibil (și pentru că are doar Free DOS), port USB 3.0 etc.
Minusuri: nu are.

Toshiba Satellite C55-A-1RK e un laptop obișnuit doar că procesorul e cu patru nuclee, dar performanțele sale sunt aceleași (adică nu diferă cu mult față de un Ivy Bridge ori Sandy Bridge). Jos e un clip destul de folositor cu modelul pe alb iar dacă nu vă place cum arată, există și alte culori (le menționai sus).

Te-ar mai putea interesa