Toshiba Satellite C55-A-1J8, laptop multimedia alb

Toshiba Satellite C55-A-1J8 e unul dintre acele laptopuri multimedia cu design alb și cu configurația modică. Mă refer la procesorul Core i3-3110M, memorie RAM de 6GB, placă video 710M și hard de 750GB. Unele laptopuri albe nu vin în totalitate pe această culoare, dar la acesta partea de jos e neagră. E mai ieftin decât un Sony Vaio deoarece nu oferă Windows preinstalat și soluții software de la producător. Există și alte culori interesante dar albul scoate mai ușor în evidență designul laptopului. Nu cred că poate înlocui un desktop în același buget deoarece performanțele și specificațiile diferă, însă un laptop e o alegere mai portabilă.

Prețul e destul de atractiv comparativ cu generația precedentă iar tastatura e mai plăcută în special că tastele sunt depărtate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația sa am menționat-o și mai sus, însă nu am precizat că are și o placă video Intel. E nevoie de ea deoarece cea dedicată are un consum mai mare și scade din autonomia laptopului. Ecranul de 15 inci e decent deoarece are rezoluție HD și iluminare LED. Nu se poate compara cu un monitor sau televizor, dar e făcut pentru a-l folosi de la distanță mică.

Pe partea de memorie are o capacitate de 6GB cu frecvență de 1600 MHz. Suportă maxim 16GB, iar dacă vreți un upgrade va trebui să înlocuiți memoriile gata instalate. Pe partea de stocare are un hard de 500GB, iar cu un hard extern se poate extinde memoria. Dotările laptopului sunt bune: HDMI, USB 3.0, bluetooth, WiFi etc. Are doar FreeDOS, de aceea și e prețul mai atractiv, iar Windows 8.1 ar fi o alegere bună deoarece pentru versiunile mai vechi nu cred că sunt drivere. E bine să fie o variantă pe 64 de biți deoarece are mai mult de 3GB de RAM (cea pe 32 de biți nu vede tot).

Plusuri: autonomie bună în mod economic, arată bine, fiabil, perforant, bluetooth, multitasking și portabil.
Minusuri: nu prea are.

Toshiba Satellite C55-A-1J8 are doar 2.3 kg care e de apreciat deoarece nu sunt multe modele de 15 inci cu o greutate atât de redusă. Performanțele grafice sunt limitate deoarece placa video nu e una foarte performantă, deci nu e un laptop de gaming. Un laptop pentru jocuri trebuie să aibă și un ecran mai bun, procesor Core i5 sau i7 și altele. Dacă vreți să-i măriți pe viitor performanțele acestui laptop, puteți opta pentru un SSD. Jos e un clip care poate să vă ajute în alegerea laptopului corespunzător:

Te-ar mai putea interesa