Toshiba Satellite A665-145

Dacă eşti în căutarea unui laptop ultra performant atunci ar trebui să te gândeşti şi la acest laptop Toshiba Satellite A665-145 deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi vine cu procesor i7 şi unitate Blu-ray. Ar putea intra şi în categoria laptopurilor de gaming sau multimedia deoarece are o placă video pe 128 de biţi şi un ecran de 16 inci. (restul specificaţiilor tehnice sunt la fel de impresionante).

Poze

Per ansamblu
Logo-uri

Specificaţii tehnice

Toshiba Satellite A665-145 vine cu un procesor de ultimă genereaţie de la Intel şi e vorba de un i7 740qm cu patru nuclee. Frecvenţa e de doar 1700 megaherţi, dar performanţele sunt extreme. Ecranul este unul care face din acest laptop unul multimedia, adică este un ecran de 16 inci cu o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli. Era interesant dacă rezoluţia era una Full HD şi nu doar HD. Toshiba Satellite A665-145 are instalaţi 4 giga de RAM de tip DDR3 şi suportă până la 8 giga, ceea ce este un lucru normal pentru orice laptop. Trebuie să ştiţi că ambele sloturi de memorie sun ocupate. Hardul e unul de 500 de giga şi are 5400 rotaţii pe minut fiind pus pe Serial ATA. Are două plăci video, adică un Intel HD integrat în procesor şi una dedicată de la nVidia. Cea dedicată este un GeForce GT 330M de 1 giga.

Pe partea de multimedia are unitate Blu-ray, tuner TV, două difuzoare stereo şi cititor de carduri. Să nu uităm de faptul că are şi cameră web ca oricare alt laptop. Pentru comunicaţii se foloseşte de reţeaua LAN şi WLAN, dar şi de bluetooth. Bateria este una cu 6 celule, iar autonomia este una de până în 3 ore jumătate. Culoarea laptopului este neagră, are tastatură numerică, greutatea e de 2,62 kilograme şi are instalat Windows 7 Home Premium pe 64 de biţi. Are inclus şi Microsoft Office Starter pentru cei care folosesc mult Office-ul.

Păreri pro şi contra

Pro: preţul (3600 lei) e unul mic, are procesor cu patru nuclee, placă video pe 128 de biţi, hard de 500 de giga, ecran de 16 inci, unitate Blu-ray şi multe alte dotări utile.
Contra: hardul nu e de 7200 rotaţii pe minut, iar un ecran Full HD cred că era destul de util.

Concluzii

Laptopul Toshiba Satellite A665-145 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri ultra performante/de jocuri/multimedia şi cred că va fi unul destul de popular datorită performanţelor, preţului şi aspectului.

Te-ar mai putea interesa