Toshiba R830-135

Acest laptop Toshiba R830-135 numit și Portege R830-135 e un model portabil și deci se adresează categoriei de persoane care călătoresc des. Dacă vă place design-ul acestei serii și nu vă permiteți unul cu i5 atunci cu i3 ar fi alternativa – Portege R830-192. Deci trebuie să fi un model cu autonomie mare și o greutate scăzută. După părerea mea, toate laptopurile ar trebuie să prezinte aceste caracteristici numai că materialele și bateriile folosite sunt foarte scumpe și deci nu toți și-ar permite aceste laptopuri. Nu e un model clasic de 15 ci unul de 13 deci nu poate fi confundat cu un netbook dar are caracteristicile unui laptop și aici mă refer la rezoluția HD+ a display-ului. Deasemenea, mai trebuie să menționez că vine cu două sloturi pentru memoria RAM dacă vă gândiți să-l upgradați cu încă 4 giga. Având în vedere că nu are placă video dedicată, deci nu prea e recomandat pentru jocuri, un eventual upgrade ar fi inutil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Capac

Specificații tehnice

Toshiba R830-135 are un procesor Core i5-2410M de 2.3 GHz care vine cu un cache de 3 MB, tehnologie 32nm și o placă video integrată HD Graphics 3000. Ecranul de tip LCD LED e unul de 13.3 inci cu o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli și are protecție Anti-Glare. Un ecran mic presupune și o portabilitate mai ridicată, de acolo și denumirea de Portege. HDD-ul SATA e unul de 500 giga la 7200 RPM și nu cred că exista unul mai bun (doar un SSD). Placa video integrată în procesor poate oferi performanțe decente în cea ce privesc filme, puteți viziona filme HD dar și unele Full HD cu ea.

Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 4 giga 1333MHz, care o consider suficientă pentru multimedia (jocuri+office). Pe partea de multimedia, porturi și comunicații are o mulțime de dotări care scot în evidență și funcționalitatea sa. Acestea sunt: unitate DVD incorporată, difuzoare stereo, cititor de carduri (diverse tipuri printre care se află și cele SD), cameră web de 0.3 MP, port VGA (conectarea unui monitor extern), ESATA, port HDMI (conectarea unui televizor), o ieșire audio, un port USB 3.0 care presupune un puls de viteză, un USB 2.0 pentru mouse, mufă RJ-45, microfon incorporat, bluetooth și WLAN.

Acumulatorul de 6 celule oferă o autonomie de până la 9 ore. Acest R830 vine cu următoarele caracteristici speciale: tehnologie Enhanced Intel SpeedStep, Sleep-and-Charge, suport audio HD, cititor de amprentă și are o greutate de numai 1.4 kilograme. Are sistem de operare Windows 7 iar datorită dimensiunilor nu vine chiar și cu unitate DVD.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri: autonomia, carcasa, garanție „No matter what”, performanțe decente, ușor, ecran superb și multe porturi.

Ca minusuri: lipsa unei plăci video dedicate.

Concluzie

Acest Toshiba R830-135 e și un model Business datorită cititorului de amprentă și deci poate fi un model ieftin și bun din acea categoria având în vedere că majoritatea laptopurilor din acea categorie sunt foarte scumpe. Așa arată:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Toshiba R830-135”

  1. Ai scris la dotari ca are DVD apoi ai zis ca vine cu Windows 7 dar fara unitate DVD. Vreau sa clarific pentru toata lumea ca ARE unitate DVD. Eu il am de aproape 1 an si sunt ff multumit de el.
    Referitor la memoria RAM eu l-am upgradat de 8 Gb si nu e inutil cum spui tu, pentru ca memorie multa nu iti iei numai pentru jocuri. In plus chiar tu ai zis ca e laptop de business, deci ce treaba au jocurile aici? Memoria este pentru a rula 1-2 masini virtuale (mai multe nu tine HDD-ul)

Comentariile sunt închise.