Toshiba Qosmio X870-13D

Laptopul Toshiba Qosmio X870-13D e un nou model a acestei serii de gaming și aduce chiar și tehnologie 3D. Bineînțeles configurația e una destul de bună și nu cred că există vreun laptop în acest buget care să ofere mai mult. Placa video dedicată e una dintr-o serie foarte bună și aici mă refer la cea GTX care aduce un plus de performanță datorită BUSului. Designul diferă și el față de seriile precedente și apreciez foarte mult noul design care arată mai profesional. Performanțele acestuia sunt foarte bune motiv pentru care nu văd de ce ați opta pentru Alienware. Singura alternativă poate să vină de la Asus, modele de 17 Republic of Gamers. Acest X870-13D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-3630QM de 2.4 Ghz poate fi găsit și pe laptopuri mai ieftine și e suficient pentru a se descurca cu un ecran 1080p. Iar în cazul în care optați pentru un laptop cu ecran HD, un Core i5 mi se pare suficient în special dacă e vorba de un Ivy Bridge. Are un ecran de 17.3 inci cu rezoluție 1920 cu 1080 pixeli și deci oferă o densitate bună a pixelilor. Cu acesta puteți viziona filme 3D fără ca acesta să fie 3D, iar în acest mode luminozitatea e ceva mai mare.

Are o memorie instalată de 16GB cu posibilitatea upgradării sale la 32GB, dar nu văd de ce ați face acest upgrade cât timp toate sloturi sunt ocupate și nu sunt jocuri care să necesite mai mult. Vine cu un mediu de stocare mare – 2TB, care e asigurat de două harduri SATA. Era ideal dacă avea doar unul de 7200RPM iar celălalt să fi fost un SSH sau SSD. Placa video GTX 670M e una de 3GB care vă oferă posibilitatea alegerii mai multor setări.

Dotările sale sunt decente pentru diemsiunile sale, iar cele speciale sunt: camera web 3D, bluetooth, încărcare prin două USBuri, tastatură iluminată pe roșu, Blu-ray etc. Sistemul de operare preinstalat e Windows 8 care mi se pare decent având în vedere că e pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe ridicate, , design elegant, suport pentru două harduri, încărcare USB, unitate Blu-ray, sunet excelent și ecran 3d.

Minusuri: nu are SSD sau SSH.

Concluzie

Acest Qosmio X870-13D e alegere ideală de la acest producător în caz că vă doriți un laptop foarte bun și care să nu-i lipsească nimic. Se adresează oricui, deci nu trebuie să fiți neapărat gamer înrăit deoarece are ecran Full HD 3D care e ideal pentru filme sau editare. Jos am pus o prezentare a unui model destul de similar:

Te-ar mai putea interesa