Toshiba Qosmio X770-11C

Un model de laptop cu imagine 3D deci care necesită ochelari speciali e acest laptop Toshiba Qosmio X770-11C care vine ca o alternativă la Qosmio X770-107. Acea alternativă avea un procesor Core i7 mai vechi dar oarecum la fel de bun și spun asta deoarece în jocurile actuale nu veți obseva mari diferență. E vorba de i7-2630QM de 2 GHz care e înlocuit pe nou Qosmio de un i7-2670QM care are o frecvență de 2.2 GHz. În rest nu vom găsi alte deosebiri majore. Ambele au ecrane de 17 cu rezoluție Full HD, iar spre deosebire de ce cu ecran 3D care nu necesită ochelari, conversia 2D->3D se face la orice rezoluție e setat ecranul. Având în vedere specificații și tehnologiile prezente pe acesta, poate concura cu laptopuri RoG de la Asus, numai că laptopurile de Toshiba stau destul de prost la capitolul autonomie chiar dacă au baterii de 8 celule. Are un preț bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Capac
Tastatură iluminată

Specificaţii tehnice

Procesorul de pe acesta e unul Core i7-2670QM după cum am precizat și mai sus. Acesta are un cache de 6MB și o frecvență de 2.2 GHz. Are și o placă video integrată în el numită Intel HD graphics, acesta vă oferă autonomie maximă atunci când nu vă jucați jocuri. Ecranul de 17.3 inci e unul LCD cu iluminare LED și rezoluție Full HD. Chiar dacă vine cu conversie din 2D în 3D, rezoluția nu e afectată daor luminozitatea care e ridicată atunci când folosiți conversia. Are o memorie RAM de tip DDR3 la 1333 MHz și nu poate fi extinsă la mai mult de 8 GB (cât e deja în el).

Hard disk-urile din acesta sunt: unul de tip SSH de 500 TB cu 7200 RPM și mai unul de 500 GB SATA. Placa video de pe acesta e una destul de bună sau mai bine zis e cea mai bună la ora actuală pentru laptopuri. E veți găsi pe multe laptopuri de gaming profesioniste. Acesta se numește GTX 560M și e oferită de NVIDIA. Are o memorie video de 1.5 GB pe 192 de biți.

La capitolele multimedia, comunicații și porturi vine cu Blu-ray, difuzoare stereo Harman Kardon cu subwoofer și tehnologie Dolby Advanced Audio, cameră web HD 3D, cititor de carduri, ieșire audio, VGA, LAN, un USB 3.0, HDMI, microfon, trei USBuri 2.0, bluetooth și WLAN.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: subwoofer, două harduri, Windows 7, tastatură iluminată, destul de ușor spre deosebire de un RoG de la Asus, configurație foarte bună și garanție No Matter What.

Minusuri: autonomie mică.

Concluzie

Acest Toshiba Qosmio X770-11C e un model nou și foarte reușit dar care nu aduce prea multe îmbunătățiri, dacă ar fi să-l comparăm cu predecesorul. Jos am pus un clip cu prezentarea acestui model:

Te-ar mai putea interesa