Toshiba Qosmio X70-A-12X, laptop de gaming

Toshiba Qosmio X70-A-12X e un laptop profesional pentru a juca jocuri și nu numai (editare foto/video ori programe obișnuite). Acesta face parte din cea mai bună serie de laptopuri de la acest brand și îl recomand chiar dacă e scump. Din punctul meu de vedere prețul e justificat, iar dacă vi se pare cam scump alegeți un laptop de tip multimedia. Designul acestui laptop e diferit față de seria precedentă și e mai reușit după părerea mea. Îmi place dungile roșii de pe margine și ecranul generos de 17 inci.

Prețul e ușor piperat dar e ok pentru un laptop așa de performant, iar mai jos voi face o listă întreagă cu specificațiile acestui model. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Deschis
Deschis

Procesorul Core i7-4700MQ are o frecvență 2.4 GHz și o placă video Intel HD 4600. Are și o placă video dedicată GTX 770M cu interfață de 256 biți, deci și consumul său e destul de mare. Ecranul de 17 inci e unul destul de clar și plăcut deoarece e un LED cu rezoluție 1080p. Puteți să-l folosiți precum un media player cu toate acele porturi, dotări și Windows 8 e bun pentru ce oferă, însă 7 e mai ok deoarece nu vine cu acea interfață.

Are o configurație bună pentru a juca un joc la detalii maxime ori medii și nu văd de ce ați mai face upgrade-uri. Mă refer la faptul că are 32GB RAM, un hard de 1TB și un SSD de 256GB. Placa video e cea mai importantă componentă PC când vine vorba de laptopuri de gaming. E dotat cu unitate Blu-Ray dar nu cred că o veți folosi prea des și sunt câteva jocuri pe astfel de diskuri (majoritatea sunt pe DVDuri). Nu are subwoofer, dar și așa nu se compară cu unul extern.

Eu vă recomand un sistem audio clasic deoarece e net superior din toate punctele de vedere. Puteți opta să conectați un televizor la acesta cu ajutorul unui cablu video. Nu vă recomand un upgrade la 8.1 dacă nu sunt drivere și e mai bine să instalați direct 8.1.

Plusuri: autonomie de peste 3 ore în mod office (e foarte bună având în vedere), GTX 770M, tastatură iluminată și Intel Haswell.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Toshiba Qosmio X70-A-12X e un laptop care poate concura cu oricare alt laptop de gaming deoarece configurația e una de ultimă generație. Jos am pus un clip cu prezentarea unui laptop similar.

Te-ar mai putea interesa