Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Toshiba Portege Z830-10H

Ultrabookul Toshiba Portege Z830-10H e un model recent introdus pe piaţa laptopurilor din segmentul Premium. Având în vedere dimensiunile sale dar şi dotările, poate concura lejer cu cele mai cunoscute ultrabook-uri (Acer Aspire S3-951-2464G24iss sau Asus UX31E-RY008V). Spun asta deoarece pentru acelaşi buget, veţi avea un laptop cu carcasă din magneziu, tastatură iluminată, SSD de 128 de GB, modem 3G, procesor Core i5 şi 6 GB de RAM. Multe dintre modelele actuale nu oferă multe porturi datorită grosimii lor, însă acesta are trei USBuri, HDMI, VGA, port LAN, dar şi altele. Odată cu achiziţia acestui model, veţi beneficia de garanţia No Matter What (adică garanţie pentru orice), iar o prelungire a garanţiei cu 1/2 ani ar fi o idee bună. Acest Portege Z830 are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Din lateral

Capac

Specificații tehnice

Procesorul e unul Intel Core i5 model 2467M de 1.6 GHz care e unul unul low voltage adică consumă foarte puțin (datorită frecvenței scăzute). Un astfel de procesor s-ar putea să-l găsiți și pe celelalte ultrabookuri. Ecranul acestui laptop e unul de 13.3 inci cu o rezoluție HD și cu o protecție anti-reflexie. Capacitatea memoriei RAM nu poate fi extinsă la mai mult decât are, adică 6GB la o frecvență de 1333 MHz. Dar și așa nu prea aveți ce face cu 4 GB, dar cu 6 … Trebuie să apreciem că vine cu SDD de 128 de GB, iar cu o asemenea componentă aplicațiile vor porni instantaneu (același lucru și pentru Windows). Dacă vă plac filmele și muzica, vă recomand un HDD extern pe USB 3.0 deoarece e recomandat ca pe SSD să existe doar aplicații instalate, iar pentru stocare de fișiere media e recomandat un HDD SATA.

Pentru filme de tip HD, procesorul e dotat cu o placă video integrată în procesor și care are suport HD – Intel HD Graphics 3000. Acesta nu se adresează pasionaților de jocuri, ci din contră, celor pasionați de internet, filme și operare office. Veți observa că dotările acestui ultrabook sunt similare unui laptop obișnuit (bineînțeles de 13.3 inci, deci nu puteți avea pretenția la DVD). Mă refer la difuzoare stereo, cameră web, card reader, două USBuri 2.0, un USB 3.0, VGA, ieșire audio, LAN, HDMI, microfon, bluetooth, modem 3G și WLAN.

Ca și durată de viață (autonomie), acest ultrabook Toshiba Portege Z830-10H ține vreo 8 ore în mod office și pe la 6 ore de utilizare normală. Cântăreşte undeva la 1.12 kilograme, are suport audio HD, tehnologie Enhanced Intel SpeedStep, Windows 7 pe 64 de biţi dar și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură iluminată, autonomie de 8 ore, modem 3G, carcasă argintie realizată din magneziu (foarte uşoară şi robustă), preț foarte bun comparativ cu prețurile laptopurilor de la concurență, configurație decentă etc.

Minusuri: nu are cititor de amprentă.

Concluzie

Ar fi fost interesant dacă ar fi avut și placă video dedicată, însă și așa dotările sunt excepționale. Toshiba Portege Z830-10H e un laptop de tip business/premium foarte reușit, însă fără cititor de carduri. Dar şi aşa consider că e o alternativă mult mai bună la celelalte ultrabook-uri (Asus sau Acer). Jos puteți viziona o mică prezentare a acestuia:

{ 5 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Consilierul

  Ma gandesc serios la achizitia acestui model deoarece e mic si are tastatura iluminata. Poate va ganditi ca sunt un snob, dar eu stau mai mult seara la calculator si de aceea imi e greu sa descifrez ce scrie pe taste iar cu o lampa nu ma descurc prea bine deoarece ma incomodeaza la ochi. Sunt variante similare de la Asus si Acer dar pana acum cea mai convenabila solutie ar fi aceasta.
  Ma bucur ca Tosiba a intrat pe piata cu astfel de scule si sper ca si producatori consacrati ca Dell si Lenovo sa vina si ei cu solutiile lor asa incat actualii producatori sa mai scada din preturi ca sunt un pic cam mari pentru omul de rand.

 • Naşul

  Din păcate ai dreptate, acest e singurul model cu tastatură care iluminată. Prețul acestui mic calculator e unul foarte bun și competitiv, iar aspectul exterior e unul foarte plăcut și de aceea cred că multă lume îl va cumpăra deoarece poate fi considerat ca fiind o alternativă business la tablete ori telefoane smartphone.

 • Ganditorul

  Domnule Consilier, daca-l cumperi te rugam si noi frumos sa ne spui cum e bijuteria asta de ultrabook in realitate. In special ma intereseaza daca e chiar asa de deranjant zgomotul produs de cooler cum spun cele mai multe review-uri.

 • Consilierul

  Inca nu l-am luat dar l-a comandat o cunostinta si am avut ocazia sa pun si eu mana pe el. E de nota 10 din orice punct de vedere si referitor la zgomot nu am auzit nimic deoarece modelul lui vine cu SSD.

 • Sorin

  Z830-10H = de 6 luni ma razboisec cu Toshiba din cauza zgomotului produs de cooler. Au schimbat fan-ul, desi n-are nici o legatura. Carcasa este atat de prost gandita incat cooler-ul odata introdus in carcasa produce acel zgomot de inalta frecventa (bazait de albina).
  Celelalte modele Z830 (10d, 10f, etc) par sa nu sufere de aceste probleme.
  Superb laptop, incredibil de enervant cooler. Nu cumparati pana nu ascultati cu atentie…

Lasă un comentariu