Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Toshiba Portege Z830-10F

Acest ultrabook Toshiba Portege Z830-10F e cel mai ieftin laptop din acest segment şi de la acest producător. Deci dacă doriţi un laptop deosebit de la Toshiba şi care să fie portabil, performant şi robust, acesta e acela. Poate fi o alternativă destul de accesibilă la Z830-10D. E mai ieftin decât acela deoarece are procesor Intel Core i5-2467M şi Windows 7 Home Premium. Din profil se poate observa că are o grosime de circa 15.9 mm, carcasa e realizată din materiale de calitate – uşoare şi dure (aluminiu şi magneziu). Nu cred că ar avea rost să verificaţi concurenţa deoarece nu aveţi nevoie de un procesor Core i7 iar modele cu placă video dedicată nu veţi găsi, momentan. Ca oricare alt modl premium şi acesta nu are tastatură numerică (în special că are un display de 13.3 inci) dar are o tastatură retroiluminată. Z830-10F are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Din lateral

Capac

Specificații tehnice

Procesorul Core i5 model 2467M are o frecvenţă de 1.6 GHz şi o placă video HD 3000 tot de la Intel. Chiar dacă nu are o frecvenţă mare, e unul Mid Range (performanţele sale sunt similare cu cele ale modelului Core i5 430M de 2.27 GHz). Ecranul acestui laptop e unul LCD cu tehnologie LED pentru un contrast ridicat şi un consum redus. E vorba de unul foarte subţire şi care e însoţit de protecţie anti-reflexivă (mată). Diagonala sa e de 13.3 inci şi deci calitatea filmelor HD va fi una foarte bună în special că are şi o rezoluţie HD.

Chiar dacă aveţi posibilitatea să măriţi memoria RAM la 6 GB, nu prea are rost să o faceţi deoarece nu veţi avea nevoie niciodată de mai mult de 4 GB, în special că are o frecvenţă de 1333 MHz şi pentru utilizare office. Spre deosebire de laptopurile obişnuite, acestea vin cu SSDuri de 128 de GB care au un timp de acces foarte bun astfel încât aplicaţiile vor porni instantaneu. Având în vedere spaţiul de stocare mic, vă recomand un HDD extern Western Digital de 1TB cu interfaţă USB 3.0. Placa video integrată o puteţi folosi chiar şi pentru vizionarea de filme 1080p dar nu şi pentru jocuri mai sofisticate.

Pe partea de dotări are difuzoare stereo, card reader, cameră web, port VGA, port HDMI, LAN, un USB 3.0, două USBuri 2.0, o ieşire audio, microfon, WLAN şi bluetooh. Nu înţeleg de ce producătorul nu a optat pentru mufă combo audio+microfon iar portul VGA mi se pare inutil.

Ca şi caracteristici speciale are o baterie de 8 celule, tastatură iluminată, Windows 7 Home Premium, carcasă din magneziu+aluminiu şi o greutate de numai 1.12 kg (chiar mai mică decât a unui mini laptop de 10.1 inci).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de circa 6-8 ore (în funcţie de setările făcute şi ce aplicaţii rulaţi), ecran HD cu protecţie mată, carcasă robustă şi uşoară, tastatură iluminată, porturi USB suficiente, preţ acceptabil faţă de concurenţă şi predecesoarele.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Portege Z830-10F de la Toshiba e recomandarea mea pentru cei ce vor o aternativă bună la un MacBook Air şi care să fie şi fiabilă. Jos puteţi vedea un clip de prezentare:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu