≡ Meniu

Toshiba Portege Z830-10D

Acest ultrabook Toshiba Portege Z830-10D vine ca o alternativă a modelului Portege Z830-10H, iar dotările îi sunt similare. Având un preţ bun Vezi prețul special de azi vă puteţi aştepta la dotări cum ar fi procesor i5, hard ssd şi tastatură iluminată (acest tip de tastatură nu e întâlnit pe niciun fel de ultrabook). Fiabilitatea e aceeaşi ca a altor laptopuri de 13 inci, adică foarte bună, având 2 ani garanţie extensibili la 4 contra sumei de 559 lei.

Poze

Aspectul e unul caracteristic seriei Toshiba Z830, iar acest model are culoarea gri despre care producătorul spune că e Silver Hairline. Arată foarte bine şi asta nu se poate vedea neaparat din poze, ci din preview-ul de la final. Din aceste imagini nu se vede dimensiunea ecranului e de 13,3 inci, iar dacă nu vă place să vizionaţi filme pe un ecran aşa de mic atunci aveţi posibilitatea de a conecta un monitor extern pe HDMI ori D-Sub (aşa i se mai spune VGA-ului).

Din lateral

Capac

Specificaţii tehnice

Portege Z830-10D incorporează multă tehnologie actuală cum ar fi un procesor i5 2557M care e cu voltaj scăzut şi care incorporează cu GPU grafic care poate reda fluent 720p. Acest GPU e de la Intel, adică un HD 3000 şi este printre cele mai tari cipuri grafice integrate. Acest i5 e unul foarte performant şi are capabilităţi de a reda 1080p, însă ecranul e doar HD+ şi de aceea o să puteţi viziona filme Blu-ray cu oarecare pierderi de detalii.
SSD-ul e de 128 giga şi vă va oferi foarte mult spaţiu liber dacă o să folosiţi laptopul mai mult pentru navigat pe Internet. Memoria RAM e de 4 giga şi zic că va fi suficientă şi peste câţiva ani.

Păreri pro şi contra

Pro: are un ecran clar de 13,3 inci şi e clar datorită rezoluţiei HD+ cât şi a faptului că e anti orbire; bateria ţine foarte mult, adică până la 8 ore; greutatea e de puţin peste un kilogram; incorporează tehnologii ca bluetooth 3, USB 3.0, tastatură iluminată.
Contra: nu are ecran cu rezoluţie 1080p, iar tastatura numerică lipseşte.

Concluzie

Portege Z830-10D e un mic laptop foarte performant şi util oricărei persoane care vrea o soluţie portabilă extremă. Vine cu tot felul de dotări, care mai de care mai utile, iar prezenţa Windows 7 e un lucru foarte util deoarece nu o să vă mai bateţi capul cu instalarea sistemului de operare.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • marian

    Arata foarte bine si aceasta tastatura iluminata cred ca e un lucru care face diferenta intre un ultabook obisuit si unul de top. Initial ma gandeam la un S3, dar acum sunt sigur ca voi lua un z830.

Lasă un comentariu