Toshiba Satellite Z30-A-1E9, ultrabook cu ecran FullHD

Ultrabookul Toshiba Satellite Z30-A-1E9 e o alegere bună deoarece e compact, performant și elegant. Deci are toate caracteristicile necesare pentru a fi un ultrabook reușit. Jos am pus o poză cu un model similar și se poate observa că acest gadget nu e în totalitate pe o culoare, ci e vorba de o combinație de culori plăcute. E un model business deoarece are cititor de amprentă, TPM și securizare Kensington. Poate fi folosit acasă, la școală sau la locul de muncă.

Dacă vi se pare prea scump atunci optați pentru o seria ceva mai ieftină cum e S50 și care are un ecran mai mare (dotările speciale nu sunt aceleași). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul din Toshiba Portege Z30-A-1E9 e cea mai importantă componentă, care e urmată ca și importanță de mediul de stocare – HDD/SSD. În acest caz e vorba de procesorul Core i7-4510U de 2GHz cu placa video HD 4400 și are un SSD mare – 512GB. Ecranul nu e foarte mare – 13.3 inci, dar imaginea e una de 1900 cu 1080 pixeli. Imaginea e mai clară și mai detaliată, nu mai e nevoie să măriți imaginea.

Chiar dacă se poate pune până la 16GB de RAM, un laptop office nu are nevoie de 6-8 GB. Chiar dacă spațiul de stocare nu e foarte mare pentru stocarea de fișiere media vă recomand un hard extern cu USB 3.0. Dotările multimedia sunt următoarele: difuzoare stereo, DTS, USB 3.0, bluetooth, WiFi, baterie de 4 celule, tastatură iluminată etc. Cu Windows 8.1 64 de biți poate fi observat că memoria RAM e recunoscută în totalitate (cel pe 32 de biți recunoaște doar 2-3 GB RAM).

Plusuri: WiFi ac (viteză de transfer la fel de mare ca și prin cablu de rețea), are Windows 8.1 preinstalat, configurație puternică, carcasă din magneziu, TPM, tastatură iluminată, baterie cu autonomie mare etc.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Ultrabookurile sunt alternative mai portabile la modelele clasice dar prețurile sunt ceva mai mari. Toshiba Portege Z30-A-1E9 e un model mic dar nu foarte mic, are un ecran de 13 inci care afectează greutatea și dimensiunile gadgetului. Cu cât e acel ecran mai mare cu atât laptopul e mai greu.

Te-ar mai putea interesa