Toshiba Satellite Z30-A-1D2, ultrabook premium

Acest Toshiba Satellite Z30-A-1D2 e un ultrabook modern, performant și din segmentul premium. E ceva mai deosebit decât altele iar dacă nu vreți un laptop oarecare, acesta ar fi ideal. Nu e o alegere prea mare deoarece ecranul e mai mic decât cel clasic însă imaginea e mai detaliată. Există unele laptopuri cu ecran touch dar acelea se adresează altor utilizatori. Nu mi se pare prea utilă acea tehnologie deoarece laptopul nu e o tabletă. Totuși, există laptopuri convertibile care fie se transformă ușor într-o tabletă fie ecranul e detașabil. Cele cu ecran pliant sunt mai ieftine și posibil să vă placă și vouă.

Toshiba Portege Z30-A-1D2 se adresează utilizatorilor business și nu numai, iar pentru a-l achiziționa, e nevoie de un buget mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Are procesor Core i7 din a 4-a generație iar placa video e Intel dar nu e una dedicată, deci nu poate rula la detalii mari unele jocuri. Ecranul e mat cu imagine FullHD și tehnologia de iluminare e LED. Chiar dacă suportă până la 16GB, memoria actuală de 8GB e mai mult decât suficientă. Nu are un hard ca și majoritatea laptopurilor, ci un SSD de 256 GB. Pentru astfel de dimensiuni, dotările sunt modice și nu veți găsi uniate DVD dar se pot instala diverse de pe internet ori cu ajutorul unui stick USB.

Autonomia de 10 ore e cea maximă și e oferită de o baterie de 4 celule. E bine să rămâneți pe același sistem de operare deoarece brandul nu oferă drivere pentru alte sisteme. Acesta va evidenția cel mai bine performanțele sale iar dacă va trebuie să reinstalați Windowsul, atunci alegeți tot 8.1 64 de biți (spre deosebire de 32 de biți, cel de 64 biți recunoaște toată memoria RAM și e mai rapid).

Plusuri: are Windows 8.1, carcasă robustă și ușoară, tastatură iluminată, autonomie mare și altele.
Minusuri: nu e chiar ieftin.

Toshiba Portege Z30-A-1D2 nu se adresează oricui și se poate observa din numele său că e vorba tot de prima generație. Dacă vă interesează mai mult designul decât performanțele atunci acesta poate fi o opțiune și nu veți găsi prea multe alternative.

Te-ar mai putea interesa