Toshiba Satellite Z30-A-1D0, ultrabook cu i5

Toshiba Satellite Z30-A-1D0 e un ultrabook foarte bun prin prisma specificațiilor sale, dar și a fiabilității. Vine cu un procesor i5, iar pentru stocare are un SSD de 256 de giga. Această unitate nu are rol doar de stocare ci și de accelerare a diferitelor sarcini deoarece e mult mai rapid decât un hard convențional.

Legat de costul de achiziție trebuie spus că are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Iar, pe acești bani primim un ultrabook cu procesor i5 Haswell, SSD foarte încăpător și wireless ac (wi-fi dual band).

Așa arată
Așa arată

Specificațiile lui Portege Z30 sunt în mare cele menționate mai sus, iar pe lângă acestea mai trebuie spus că are ecran de 13,3 inci cu rezoluție Full HD. Pe lângă dotările standard, acest model are tastatură iluminată și o baterie care ține până în 10 ore (această durată de viață a fost obținută prin optimizarea componentelor).
Puteți vedea că portabilitatea e una foarte bună… mai mult acest laptop are și o greutate de 1,2 kilograme.
Ce am menționat mai sus sunt specificațiile hardware, iar pe partea soft acest model e unul care are Windows 8.1. Prezența acestui OS e bună deoarece calculatorul nu are unitate optică (instalarea unui alt OS se poate face de pe o memorie stick).

Avantajele achiziționării unui laptop precum acesta ar fi performanța (datorată procesorului rapid i5, cipului grafic Intel HD și a Solid State Drive-ului).
Dezavantaje ar fi că nu are ecran mai mare (15 inci, de exemplu) și că rezoluția nu e 4K (această rezoluție ar fi ajutat la vizionarea filmelor 4K fără pierdere de detalii).

De final pot spune legat de ultrabook-ul de față că e unul foarte bun pentru sarcini business, dar și multimedia. Dacă stai mult în fața calculatorului atunci trebuie spus că ecranul e unul care nu reflectă lumina.
Or să vină unii să zică că-i prea scump, dar eu vin în apărarea aparatului întrucât pe piață nu vei găsi prea multe cu wi-fi ac (te va ajuta să accesezi 5Ghz care presupune viteze Gigabit de download prin wireless), Solid State de 256 giga, procesor i5 și o baterie care să țină vreo 10 ore.

Te-ar mai putea interesa